Peter Sauber vill gå till botten med problemen

Framgångarna har
uteblivit för F1-stallet

Foto: Ben Curtis, AP
Kamui Kobayashi och Sauber har inte alls lyckats prestera under de första F1-loppen.
SPORTBLADET

Innan säsongsstarten var det många F1-experter som flaggade för Sauberstallet. Teamet gjorde också goda resultat under upptakten, men sedan GP-serien drog i gång har framgångarna uteblivit.

Nu vill Peter Sauber gå till botten med problemen.

Det var många som höjde ett varnande finger för Sauberstallet när F1-säsongen drog i gång. Men så här långt har teamet inte lyckats leva upp till förväntningarna, det har bara blivit en kvalplats bland de tio främsta så här långt.

– Vi är absolut inte var vi förväntade oss att vara med hänsyn till de medel och material vi har haft tillgång till när vi utvecklat C29:an säger Peter Sauber och bekräftar att man nu letar efter orsakerna till bakslagen, till autosport.com.

Stora nedskärningar

Sauber medger att den osäkerhet som låg runt teamet när BMW lämnade och innan han själv tog över har påverkat, stallet har förlorat dyrbar arbetstid.

– Vi håller på att anpassa oss till att vara ett privatteam. Vi har skurit ner på vår budget med 40 procent och vi har minskat arbetsstyrkan med en tredjedel. Det är en stor nedskärning, men den här processen är något som alla etablerade tem måste genomgå för att följa Fotas restriktioner.

Ny chef på väg in

Lagom till GP-loppet i Kina kommer den nye tekniske chefen James Kay att kliva in i hetluften.

– På kort sikt kommer han att fokusera på att utnyttja C29:ans fulla potential, vilket vi inte har kunnat göra under de första tre loppen. På lång sikt kommer han att lägga upp hur den tekniska avdelningen ska jobba. Det handlar inte bara om den tekniska utvecklingen utan också hur våra ingenjörer ska jobba med våra två nya förare. Det kommer säkert att bli förändringar och de kommer inte att bli färdiga över en natt, fortsätter Peter Sauber.