Nu kopierar Ferrari McLarens skorsten

”Vi har sett fördelarna”, säger Stefano Domenicali

Foto: Lee Jin-Man, AP
Ferrari och Red Bull kopierar McLarens skorsten för att öka farten på raksträckorna.
SPORTBLADET

McLarens skorsten fick godkänt av FIA, nu medger både Ferrari och Red Bull att man följer efter.

– Vi såg ju vilka fördelar systemet ger på raksträckorna, så vi jobbar för fullt med att ta fram en egen lösning, förklarade Ferraris stallchef Stefano Domenicali efter racet i Malaysia.

McLarens lösning är ett litet hål i chassit som leder luft genom cockpit ut vid bakvingen. Föraren kan styra luftinsläppet med knäna och effekten ger föraren möjlighet att öka hastigheten på raksträckorna.

Sauberstallet var snabba att kopiera lösningen och har experimenterat med sitt eget system både i Australien och Malaysia skriver webbplatsen totalF1.com. Nu följer också Ferrari och Red Bull efter.

Ferrari jobbar för fullt

– Vi kommer att introducera det så snart allt är tillförlitligt och vi vet att systemet fungerar. Men vi jobbar för fullt med att få det klart, vi såg ju att fördelarna med systemet är mycket stora på raksträckorna, förklarar Ferraris teamchef Stefano Domenicali för total F1.com.

Även Red Bulls stallchef Christian Horner bekräftar att stallet arbetar med en liknande lösning.

– Det kommer att introduceras i en kommande uppdatering av bilarna, men det är en komplicerad teknisk lösning så det gäller att få allt rätt. Vi inför det när vi är nöjda med vår version, säger han till totalF1.com.