En trög start för världsmästaren

Sämre resultat för Schumi än debutsäsongen 1992

Foto: AP
1994 kunde Michael Schumacher jubla efter en VM-titel, i år har det inte alls börjat särskilt bra.
SPORTBLADET

Han hade hoppats på en fantastisk comeback.

Men verkligheten ser annorlunda ut.

Michael Schumacher är sämre än under sin första F1-säsong.

Tyskland hade hoppats på den store Schumacher, han som vunnit sju VM-titlar och har de flesta rekorden i F1-historien. Men efter de tre inledande loppen har den store bara lyckats ta nio poäng.

Schumacher är 26 poäng bakom teamkollegan Nico Rosberg och han är klar tvåa i teamet.

Han har inte slagit den 24-årige världsmästarsonen vid ett enda tillfälle i år och i Malaysia tvingades Schumacher att bryta loppet.

– Det är väldigt synd, men det hör till motorsporten. Jag är själv helt i fas, men det är inte bilen, sa han efter loppet i Malaysia.

Sämre än debutsäsongen 1992

Faktum är att Michael Schumacher nu har gjort sämre resultat än vad han var under sin första hela F1-säsong 1992, då hade han två tredjeplatser och en fjärdeplats efter tre lopp. Han har bara startat sämre vid ett enda tillfälle, 2005 när han tvingades bryta de första två loppen och var sjua i Malaysia.

Då hade han två poäng (med dagens poängräkning hade det varit sex).

– Den avgörande frågan är; Hur lång tid behöver vi för att bilen ska kunna konkurrera? Där är jag optimistisk, sa Schumacher efter loppet i Malaysia.

Inför helgens lopp i Kina, Shanghai på söndag morgon, är han återigen positiv. I alla fall utåt.

– Jag ser fram emot det. Jag har verkligen lust att tävla igen. Tyvärr har de senaste båda loppen varit lite olyckliga om jag ser till min egen prestation, men vi vet ju anledningen till det, säger Michael Schumacher i ett pressmeddelande.

Stegvis framåt

– När man analyserar det i detalj anser jag precis som tidigare att jag är helt i fas med vad jag planerat för, jag är medveten om vad som kan hända inom F1. Man kan bara gå framåt steg för steg och jag ser med tillförsikt fram emot det som kommer.

Mercedes har som målsättning att förbättra sig ytterligare och ta ännu ett steg närmare toppen, senast var Nico Rosberg trea.

Den stora uppdateringen av bilen väntas först till loppet i Barcelona den 9 maj – frågan är bara om den är bättre än konkurrenternas.

Annars blir det ännu tuffare för Michael Schumacher.

ARTIKELN HANDLAR OM