Alla vill ha Vettel

Mercedes och Ferrari är intresserade av tysken

Foto: Lai Seng Sin, AP
Sebastian Vettel har kontrakt med Red Bull till 2011, men redan är de andra stall som rycker i den unge tysken.
SPORTBLADET

Sebastian Vettel slåss för en VM-titel.

Och tre team slåss om honom.

Tysken är hetast på F1:s förarmarknad.

I Malaysia tog Sebastian Vettel sin första seger för i år, efter två problemfyllda lopp där han varit i ledningen men drabbats av tekniska defekter var han klart bäst i säsongens tredje lopp.

Det förde Red Bulls förare upp till en tredjeplats i VM-tabellen och inför Kinas GP – som han vann i fjol – är han favorit.

– Sebastian har kört i från de andra under alla lopp hittills och de andra har inte haft en chans att köra om honom, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda till OE24 från Österrike.

– Han har varit oslagbar och banan i Shanghai passar Red Bull.

Flera stall uppvaktar

Dessutom är den 22-årige tysken den stora favoriten vid sidan av banan. Förutom Red Bull där han har kontrakt till och med 2011 är Mercedes och Ferrari intresserade. Bland annat syns Mercedes motorsportchef Norbert Haug ofta i Sebastian Vettels närhet. Vettel var egentligen deras önskekandidat till årets säsong, men eftersom han hade kontrakt med Red Bull gick förarplatsen till Nico Rosberg.

Därför hoppas Mercedes på att Vettel ska skriva på för dem allra senast när Michael Schumachers kontrakt går ut 2013.

– Norbert är nästan oftare hos oss än hos sitt eget team, säger Red Bulls teamchef Christian Horner skämtsamt till AutoBild.

Ferrari har koll på Vettel

– Sebastian är en eftertraktad kille, men jag är inte orolig. Han har en bra bil och trivs hos oss, varför skulle han byta?

Även Ferrari kastar sina blickar på Vettel:

– Det finns ett par fantastiska förare i från Tyskland, bland annat tänker jag på Sebastian Vettel. Därför vill jag inte utesluta att vi har en tysk förare hos oss i framtiden, säger Stefano Domenicali, teamchef hos Ferrari.

Och italienarna har en speciell plats i den unge tyskens hjärta:

– Ärligt talat så är Ferrari något speciellt för alla förare, säger Sebastian Vettel

ARTIKELN HANDLAR OM