Lewis Hamilton är sur på McLaren

Har kritiserat stallet offentligt senaste veckan

SPORTBLADET

Lewis Hamilton är förbannad.

På sitt eget team:

- Om allt hade gått som det borde hade jag varit med bland de tre första i VM, säger mästaren från 2008.

Foto: Luca Bruno, AP
Lewis Hamilton har kritiserat McLaren offentligt och är inte nöjd.

Det verkar som om relationen mellan McLaren och Lewis Hamilton är något ansträngd. Nu har britten kritiserat sitt eget team offentligt vid två tillfällen – på bara en vecka.

– Både i Australien och i Malaysia körde jag de bästa loppen som jag någonsin kört i min karriär, men jag fick ingenting för det, säger Lewis Hamilton enligt tyska Sport Bild.

I Australien blev han sexa sedan teamet tagit ett felaktigt strategibeslut, gjorde två stopp, medan teamkollegan Jenson Button som vann bara gjorde ett.

Väntade för länge

I Malaysia var Hamilton sexa igen. Den här gången sedan McLaren under kvalet förgäves väntade på att banan skulle torka och han därför satt kvar i depån allt för länge. Det resulterade i startplats 20 och loppet var i stort sett kört, Lewis Hamilton lyckades ändå köra upp sig och därmed är mästaren från 2008 nu sexa totalt i VM-tabellen.

Men han ligger efter teamkollegan Jenson Button i VM-sammanställningen och Hamilton har ännu inte vunnit något lopp i år.

– Om allt hade gått som det borde hade jag varit bland de tre främsta i mästerskapet, säger Hamilton.

Nu spekuleras det i om han vill provocera teamet eftersom hans kontrakt går ut 2012. Dessutom har han öppet flirtat med Red Bull – vars förare Mark Webber har ett kontrakt som går ut efter den här säsongen.

Det har snackats om att WRC-föraren Kimi Räikkönen är aktuell för den förarplatsen, men nu ryktas det alltså även om att Lewis Hamilton är intresserad av att byta stall.