”Jag kämpar hårt utan att få vinna”

Hamilton har tyngre väg till toppresultat än Button

SPORTBLADET

Lewis Hamilton har blivit varnad i två av årets fyra F1-lopp, buskört på gatan så han fick förklara sig för polisen, och dessutom fått utstå hård kritik från sina förarkolleger.

Det har med andra ord stormat en del runt McLaren-föraren som nu medger att det kanske är bäst att ta det lite lugnare.

Foto: Paul Gilham, Getty Images
Lewis Hamilton konstaterar att stallkamraten Jenson Button har haft en lättare väg så här långt under säsongen.

Teamkollegan Jenson Button har två segrar medan Lewis Hamilton hittills har en andraplats som bästa resultat.

– Jag kämpar hårt utan att vinna medan Jenson redan har två vinster. Jag känner att jag har kört bra, men Jenson har fattat rätt beslut och kunnat ta den lätta vägen. Det har varit mycket tuffare för mig, säger Hamilton till autosport.com.

Två varningar

Statistiken talar sitt språk, Hamilton har enligt autosport.com noterats för över trettio omkörningar medan Button bara har gjort en dryg handfull. Den aggressiva körstilen har dessutom gett Hamilton två varningar, först när han stängde Vitalij Petrov och nu senast i Shanghai då Hamilton och Vettel kubbades ut ur depån.

– Förhoppningsvis ska det gå lite lättare snart. Så här långt har Jenson gjort ett bättre jobb, och jag är verkligen glad för hans skull. Men jag är säker på att det vänder även för mig, säger britten.

Ingen rivalitet

Att det skulle finnas någon rivalitet mellan de båda mästarna förnekar Hamilton. Han och Button vill naturligtvis slå varandra ute på banan, men det finns inga aggressioner mellan dem.

– Det var mycket snack om att Jenson hade kommit till mitt team och att jag skulle bli favoriserad, men stallet uppskattar ju alla sina förare. De vill att vi båda ska vinna och teamet har gjort absolut allt för att få honom att trivas och för att han ska få fart på bilen. McLaren gjorde detsamma för mig 2007, fortsätter Hamilton och berättar att Button fått hjälp av några av Hamiltons ingenjörer.

– Det är så jämlikt som det kan vara. Bilen är bra och vi trivs bra med varandra, säger han.