”Valentino Rossi till Ferrari om ett år”

Ferraris högste chef
är säker på sin sak

Foto: Manu Fernandez, AP
Så sent som i januari i år testade Valentino Rossi att köra Ferraris F1-bil i Valencia.
SPORTBLADET

Ryktena har flera gånger surrat kring att MotoGP-stjärnan Valentino Rossi är på väg att byta karriär och ska börja köra Formel 1. Rossi har också testat Ferraribilen flera gånger.

Nu tar snacket ny fart när Ferrarichefen Luca Cordero di Montezemolo säger att stallet vill ha Rossi redan nästa år.

Stefano Domenicali (t h), Ferraris stallchef, talar med Luca Cordero di Montezemolo.

Enligt Gazzetta dello Sports webbplats, är Luca Cordero di Montezemolo säker på att roadracingföraren kommer att tillhöra Ferrraristallet snart.

– Vi vill ha en tredje bil och om det är möjligt så kommer jag att göra allt jag kan för att få med Valentino. Jag hoppas att han vinner MotoGP i år, men nästa säsong vill jag se honom vinna i en Ferrari, säger di Montezemolo till gazzettan.

Önskar tre bilar

Ferraribasen anser att det bästa för de stora teamen som McLaren och Ferrari, vore att ha tre bilar och då står det klart att Valentino Rossi står högst upp på önskelistan för di Montezemolo.

– Om vi får tre bilar per team så vill jag se honom vinna i F1 med Ferrari. Kan jag uttrycka mig tydligaren än så?, frågar han retoriskt.

”Inget bråk”

Det har talats mycket om duellen mellan Alonso och Massa vid det senaste loppet, när Alonso prejade Massa på väg in i depån. Ferraribasen förnekar att det skulle finnas någon schism mellan förarna.

– Jag vet att det inte är något bråk mellan Alonso och Massa. De vet vad de måste göra och de kommer att fortsätta göra det. De vet att de tävlar för Ferrari och inte för sig själva, säger di Montezemolo till Gazzetta dello Sport.