Schumacher får nytt chassi till sin F1-bil

Har kört med ett trasigt chassi sedan premiären

Foto: Ahn Young-Joon, AP
Mercedes byter ut det mesta på Michael Schumachers bil. Bland annat chassit.
SPORTBLADET

Mercedes förändrar allt.

Nästan.

Michael Schumacher får till och med ett nytt chassi.

Den sjufaldige världsmästaren har kört omkring med ett trasigt chassi ända sedan premiären.

– Det är inget helt nytt chassi, men det är ett som vi använt under testerna, säger Ross Brawn enligt Motorsporttotal.

– Vi försökte att reparera det så gott det gick mellan loppen, men nu är det tillbaka på fabriken och vi ska se till att han kan använda ett testchassi i Barcelona, fortsätter Brawn.

Michael Schumacher har stått i skuggan av sin 17 år yngre teamkompis Nico Rosberg som är tvåa i VM bakom Jenson Button. Schumacher däremot är tia efter en sjätteplats och två tiondeplatser på fyra lopp.

Längre hjulavstånd

Ross Brawn bekräftade dessutom att man förutom stora aerodynamiska förändringar också förlänger hjulavståndet för att bilen ska få en bättre balans. Michael Schumacher har haft stora problem med att bilen har tenderat att understyra.

– Michael kommer att vinna lopp när vi får ordning på bilen. Han är enormt beslutsam, det ser man också när han kör. Det handlar inte om talang eller om mod. Vi måste optimera tekniken och bilen behöver lite mer tuning, säger teamchefen.

– Michael förlorar hela tiden lite tid och därför utgår vi i från att han får till det när vi kan leverera en bil som är så bra som den måste vara.