”Om han gör något nytt kommer han att straffas”

Fernando Alonso tror att Lewis Hamilton bestraffas om han gör fler misstag

Foto: AP
Fernando Alonso tror att Lewis Hamilton som dragit på sig två varningar för sin körning, riskerar bestraffning om han gör fler misstag.
SPORTBLADET

Lewis Hamilton kommer att straffas.

Det är Fernando Alonso övertygad om.

– Oavsett hur litet fel han gör kommer han att få ett straff, säger den dubble världsmästaren.

De senaste loppen har handlar mycket om Lewis Hamilton och hans körstil. I Malaysia varnades han av tävlingsledningen sedan han bytt linje vid ett antal tillfällen när han fajtades med Vitalij Petrov, Renault, och i Kina varnades både han och Sebastian Vettel, Red Bull, sedan de kört nästan hjul mot hjul ut ur depån.

Detta har lett till en stor debatt och flera förare har krävt hårdare straff.

”Hamilton har inte favoriserats”

Fernando Alonso, som var teamkompis med Lewis Hamilton under ett år hos McLaren, fick under veckan frågan om han anser att Hamilton favoriseras av tävlingsledningen:

– Nej har favoriserats inte på något sätt. Sanningen är att besluten från tävlingsledningen kanske har varit lite inkonsekventa för sådana saker har bestraffats vid tidigare tillfällen. Men det är inte viktigt, tycker jag, säger spanjoren till Marca.

– Lewis har fått ett par varningar och om han gör någonting i nästa lopp, hur litet det än är, så kommer han att straffas eftersom han har de två varningarna med sig.

Nästa lopp körs i Barcelona den 9 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM