Webber bad Vettel att backa undan

Australiern ropade i radion ett varv innan kraschen

Foto: AP
Christian Horner, till vänster, berättar att Mark Webber bett Sebastian Vettel backa undan ett varv innan kollisionen inträffade.
SPORTBLADET

Turerna kring kraschen mellan Sebastian Vettel och Mark Webber är inte över. Nu berättar stallchefen Christian Horner att Webber bett Vettel backa undan varvet innan kollisionen inträffade, enligt autosport.com.

Mark Webber hade legat i ledningen ända sedan starten av Turkiets GP när Sebastian Vettel närmade sig. I slutet av det 41:a varvet gjorde Vettel ett försök att passera som slutade med kontakt mellan bilarna och att Vettel snurrade av banan med trasig bil och fick bryta, medan Webber tappade ledningen i loppet.

Missen gav McLaren en dubbelseger, ett resultat som annars såg ut att vara vikt för Red Bull-stallet.

Webber bad Vettel backa

Nu avslöjar webbplatsen autosport.com i en intervju med Red Bulls stallchef Christian Horner, att Mark Webber bett Sebastian Vettel att hålla sig undan innan kollisionen inträffade. Det var en begäran som teamet var ovilliga att gå med på eftersom Vettel var pressad av Lewis Hamilton som då låg trea och Jenson Button som var fyra.

– Det stod klart att McLaren-bilarna var mycket snabbare på rakorna och det var omöjligt för Vettel att falla tillbaka. Mark hade bett att Sebastian skulle backa undan lite ett varv innan, men det var inte möjligt eftersom McLarenbilarna låg där, säger Horner till autosport.com.

Horner förklarar att det såg ut som om Vettel hade högre fart vid kollisionstillfället.

– Det såg ut som om Mark hade börjat kämpa lite med bakdäcken och Sebastian tog in på Mark mycket snabbt under varv 38 och 39. Han kom i kapp under varv 40 och sedan befann de sig i en situation där de inte ville vara, säger Horner.

Känslorna svallade

Teamchefen är övertygad om att incidenten inte kommer att påverka relationen mellan de båda förarna.

– Det är klart att känslorna svallade under söndagen, men de är båda två professionella. De kanske inte kommer att gå ner på puben och ta en drink tillsammans, men de kommer att fortsätta jobba professionellt under de kommande loppen. De jobbar för teamet och de vet vilka reglerna är, säger Horner.