Red Bull vill erbjuda Vettel treårskontrakt

Stallet vill ha kvar
tysken till 2015

Foto: Ahn-Yang Joon, AP
Trots att han har två år kvar på kontraktet vill Red Bull redan nu förlänga Sebastian Vettels kontrakt till 2015.
SPORTBLADET

Sebastian Vettel har kontrakt med Red Bull till 2012.

Men teamet spiller ingen tid – redan nu jobbar stallet för att kontraktera den unge tysken ända till 2015.

Sebastian Vettel har kontrakt med Red Bull till säsongen 2012. Men trots att det är två år kvar, uppges Red Bull redan nu jobba hårt för att signera tysken för ytterligare tre år till.

Enligt autosport.com vill Red Bull undvika konkurrens från andra stall och i stället kontraktera Vettel till 2015. Samtalen ska redan ha börjat även om inga avtal ännu är klara.

Newey stannar

Hoppet om att kunna behålla Vettel hänger också ihop med tekniske chefen Adrian Newey.

Enligt autosport.com har Red Bull knutit designern till sig på ett löpande kontrakt och Newey ser ut att ha bestämt sig för att stanna i teamet.

– Jag tror inte att han har några planer på att dra sig tillbaka. Han gillar vad han gör och han trivs hos Red Bull. Han kommer säkerligen att stanna hos oss inom den närmaste framtiden, säger Christian Horner till autosport.com.

Medan Red Bull är angelägna om att erbjuda Vettel flerårskontrakt spekuleras det i att Mark Webber bara kommer att erbjudas ettårskontrakt. Enligt autosport.com förväntas Webbers kontrakt för 2011 vara klart före GP-loppet på Silverstone i England som körs den 9-1 juli.