Red Bull i krismöte

Webber och Vettel har slutit fred

SPORTBLADET

Red Bull har haft ett krismöte.

Nu har Mark Webber och Sebastian Vettel slutit fred.

– Vi har dragit ett streck över det som hänt, hälsar Red Bull.

Den senaste veckan har det bara pratats om vad som hände under det 40.e varvet i Istanbul när de båda Red Bull bilarna som var i ledningen av loppet krockade. Sebastian Vettel tvingades bryta och Mark Webber som ledde var trea i mål.

Men i går hade teamet ett krismöte i Milton Keynes, där träffades de båda förarna, teknikchef Adrian Newey, teamchef Christian Horner och rådgivaren Helmut Marko.

- Det var ett positivt möte och nu drar vi ett streck över det som hände på det 40:e varvet av Turkiets GP. Teamet är nu helt fokuserat på nästa veckas race i Kanada, säger teamet i ett pressmeddelande och där har man även bifogat en bild på de båda förarna som gör ett tecken för att ”shit happens”.

”Vi är proffs"

Även de båda förarna kommenterade mötet efteråt:

- Teamet hade återigen gett oss fantastiska möjligheter och det som hände var naturligtvis inte bra. För teamets skull är jag ledsen över att vi förlorade ledningen på grund av det inträffade, citeras Sebastian Vettel.

- Mark och jag är racerförare och vi kämpar mot varandra på banan. Vi är proffs och detta kommer inte att påverka vårt samarbete. Vi är ett bra team med en bra sammanhållning. Jag ser fram emot racet i Kanada.

Mark Webber tillägger:

- Det är enormt syn för teamet att v båda två missade chansen att vinna loppet. Men detta är idrott och sådana saker kan hända, även om det inte borde ha hänt. Jag känner verkligen med alla på fabriken och alla inom Red Bill. Seb och jag kommer att se till att detta aldrig händer igen och vi kommer att fortsätta ha ett rakt och ärligt samarbete, inga problem, säger VM-ledaren.

- Nog pratat om detta, det som är gjort är gjort och nu ser vi framåt och jag är helt fokuserad på racet i Kanada nästa vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM