Kubica vill stå på pallen

Trivs på banan i Montreal, vann där senast 2008

Foto: AP
Robert Kubica har vunnit i Kanada 2008. Nu är han sugen på en ny pallplats när F1-cirkusen återvänder till Montreal.
SPORTBLADET

Han vann senast F1 körde i Kanada.

Och är en av säsongens överraskningar.

– Jag ser verkligen fram emot att återvända till Kanada, säger Robert Kubica.

Robert Kubica kraschade våldsamt i Kanada 2007, ett år senare återvände han och vann på banan. Det är den enda seger som den före detta BMW-föraren tagit i F1.

I fjol var det ingen tävling i Kanada och i år så återvänder F1-cirkusen och numera kör Robert Kubica för Renault.

– Jag ser verkligen fram emot att återvända till Kanada där jag vann för två år sedan, jag gillar banan, säger Robert Kubica i ett pressmeddelande.

Får vänta på uppdatering

– Men egentligen hade vi planerat en stor uppdatering till den här GP-tävlingen, men den kommer vi tyvärr inte få. De är synd för nu måste i vänta ytterligare något lopp. Vi hoppas att det kan göra att vi kommer ännu närmare toppen.

Det betyder att Renaults stora uppdateringar kommer först i Valencia, under midsommarhelgen och på Silverstone den andra helgen i juli.

– Jag tror att den bilen vi har kan fungera bra i Kanada, så jag tror att vi kan få med oss ett bra resultat hem. Målet är att ta poäng på samma sätt som vi gjort hela säsongen. Det är väldigt viktigt om man ser på vår placering i mästerskapet och det vore fantastiskt om vi kunde vara med och slåss om en pallplats precis som i Monaco. Men om det inte är möjligt så ska jag koncentrera mig på att få ut max ur bilen, säger han.

Trivs i Montreal

– Jag är verkligen glad över att F1 är tillbaka i Montreal, jag gillar den banan. Det är en mix av snabba och långsamma parter, det är flera stora bromszoner och några långa rakor. Vi har inte varit på en bana med en sådan karaktär än så vi får se hur den kan pass vår bil. Dessutom är det ju ingen racingbana vilket gör att underlaget förändras under helgen och det är alltid en härlig känsla när man kan trycka på mer varv efter varv.

I nuläget ligger Robert Kubica sexa i VM med samma poäng som Ferraris Felipe Massa som är sjua.