Lewis Hamilton: ”Banan passar vår bil perfekt”

McLarenföraren säker på
att vara snabb i Montreal

Foto: Ibrahim Usta, AP
Lewis Hamilton tror att de långa raksträckorna på Montrealbanan ska passa McLarens bilar perfekt.
SPORTBLADET

Den första segern kom i Turkiet

Nu längtar Lewis Hamilton efter den andra – för i år.

– Banan passar bilen perfekt, säger den förre världsmästaren.

I Turkiet tog Lewis Hamilton, McLaren, sin första seger för året. När Red Bulls båda förare kolliderade blev loppet en uppgörelse mellan McLarens båda världsmästaren Lewis Hamilton, bäst 2008 och Jenson Button, regerande mästare.

En duell som Hamilton till slut vann efter två omdiskuterade omkörningar – först var det Button som körde om och sedan var det Hamilton som smet förbi sin teamkollega. Detta trots att teamet bad förarna att spara bensin och det har sedan pratats om i fall det var en stallorder som låg bakom de två platsbytena, men McLaren själva hävdar att det handlade om ett fel i internkommunikationen. Att Lewis Hamiltons ingenjör, som försäkrade sin förare om att stallkompis inte skulle köra om, gjorde det för att han antog att även Button var tvungen att spara bensin.

Rolig duell

– Det var en klassisk duell, hjul mot hjul och det är självklart skönt att vara först över mållinjen, säger Hamilton till Speedweek.

– Det var roligt, men det var hårt. Och rättvist. Vi vill köra rättvist, men det får gärna vara tufft mellan oss. Jag ser fram emot det för det var roligt att kämpa mot Jenson. Men den dagen när vi vill vara på samma plats på banan kommer självklart, det är ofrånkomligt.

Inför det åttonde av 19 VM-race ligger Hamilton nu trea i VM-tabellen med sina 84 poäng, före honom återfinns teamkollegan Button med 88 poäng och VM-ledaren Mark Webber, Red Bull har 93. Men faktum är att om Hamilton inte brutit i Barcelona där han var tvåa så hade han haft ledningen i VM.

– Det kommer att vara svårt att inte sitta och skratta hela flygresan till Montreal, jag är övertygad om att vi har ett fantastiskt bra paket till det racet. Bilen är tillförlitlig och snabb, den passar banan perfekt.

Långa raksträckor

Banan i Kanada är en stadsbana och den präglas framförallt avlånga rakor och där vill McLaren som tack vare sin skorstenslösning (F-duct) kunna besegra Red Bull av egen kraft.

– Vi ska göra livet riktigt surt för dem, säger Lewis Hamilton som tog sin 12:e seger i Turkiet.

– Jag tvingades sukta efter den i tio lopp och det kändes som om det var fruktansvärt länge. Visst, det finns förare som får vänta i 50, eller ännu värre hundra lopp, på en enda seger. Jag kan inte ens föreställa mig hur det är.

ARTIKELN HANDLAR OM