Alonso: ”Det har inte hänt något med bilen”

Ferraristjärnan är missnöjd med resultaten för teamet

SPORTBLADET

Fernando Alonso är besviken.

Teamet lika så.

Nu satsar Ferrari på en ny bil – men inte förrän till loppet i Valencia.

Foto: AP
Fernando Alonso är inte nöjd med Ferraribilen så här långt.

Ferrari har varit en av de stora besvikelserna i år. Teamet har vunnit ett av sju lopp och inte haft en enda pole position – de har Red Bull lagt beslag på.

Det gör att teamets president Luca di Montezemolo är missnöjd och det är storstjärnan Fernando Alonso också.

Inget nytt sedan Kina

– Vi har inte gjort några förändringar på bilen sedan Kinas GP. Bortsett från den nya skorstenslösningen, F-duct, som inte har tillfört något av det som vi hoppats på så har det egentligen inte hänt någonting förutom att de ingenjörer som arbetar med aerodynamiken har fått armarna bakbundna, säger den dubble världsmästaren, enligt Auto Hebdo och Alonso får medhåll i sin kritik av teamchefen Stefano Domenicali:

– Vi har ansträngt oss mycket för att utveckla vår F-duct, kanske har det gjort att vi halkat efter och drabbats av förseningar när det gäller andra områden.

Några större nyheter kommer teamet inte heller ha på bilen till helgens race i Kanada. Ferrari har ingen stor uppdatering planerad förrän till nästa lopp i Europa under midsommarhelgen:

– Bortsett från racet i Bahrain så har vi bara försvarat oss själva, vi har inte kunnat attackera någonting. Jag hoppas att det blir bättre efter racet i Valencia. Vi kommer dit med en väldigt avancerad B-version av årets bil, säger Alonso.

– Vi har lagt ner allt vi kan i det programmet eftersom vi vet att vi ligger en bra bit efter Red Bull och McLaren.

Inför racet i Kanada är inte heller den frispråkige presidenten särskilt tillfreds efter den något tveksamma inledningen på säsongen:

Presidenten är kritisk

– Ser man till vår utveckling i år så är jag allt annat än nöjd, säger Luca di Montezemolo till BBC.

– Vi var etta och tvåa i premiären och sedan har jag kämpat för att få vårt team att komma tillbaka. Vi låg i toppen av VM i inledningen och nu är vi trea och fyra (sett till märkes-VM och förar-VM).

I torsdags lät Ferrari testföraren Giancarlo Fisichella göra ett aerodynamiktest i Vairano och trots att det bara är ett par aerodynamikuppdateringar planerade till racet i helgen är Ferraris förare ändå fyllda av tillförsikt. Fernando Alonso, som kallade loppet i Turkiet för säsongens sämsta, säger:

– Banan i Montreal borde passa oss bättre och därför ska vi kunna slåss med McLaren och Red Bull om en pallplats.