Michael Schumacher tror inte på en seger

Mercedesföraren tittar framåt mot nästa säsong

Foto: Reuters
Michael Schumacher fastnade i trafiken under loppet i Montreal och hade svårt att försvara sig när däcken tog slut.
SPORTBLADET

Michael Schumacher har gett upp.

Nu satsar han på 2011

– Nu handlar det om att bygga upp något för nästa år, säger tysken.

Michael Schumacher hade hoppats på ett bra resultat i Kanada. Men efter kollisionen med Robert Kubica och ett extra depåstopp försvann alla förhoppningar om en bra placering. Tysken slutade elva.

Fast i trafiken

– Under det första varvet förlorade jag också en del av framvingen och den ville vi inte byta eftersom det var rätt kritiskt med depåstoppen och det stora problemet var att jag hela tiden satt fast i trafiken, säger Michael Schumacher till RTL.

– Jag och Kubica kom nära varandra vid ett tillfälle och mitt framhjul skadades och jag drabbades av en punktering. Då var jag tvungen att åka in i depå igen, men det var en helt normal fajt och det har jag inga problem med.

Slitna däck

Problemet var det extra depåstoppet och att strategin inte fungerade – och att däcken på slutet var så slitna att han inte hade någon chans att försvara sig.

Nu tittar Schumacher i stället framåt, men inte till nästa race utan mot nästa år:

– När säsongen inleddes så trodde jag att vi hade en chans på VM men även om det är mycket kvar av säsongen så tror jag inte att vi är i den positionen att vi kan vinna. Det handlar om att bygga upp något för nästa år, säger den sjufaldige världsmästaren till The Mirror.

Schumacher är nia i VM, 75 poäng efter ledande Lewis Hamilton.