”Inte värdigt att se Schumi harva runt”

Janne Blomqvist lider
med den sjufaldige världsmästaren

SPORTBLADET

Viasats F1-kommentator Janne Blomqvist ger sin analys av det senaste racet i Kanada.

Inför racet hade Blomqvist förutspått att säkerhetsbilen skulle kunna bli avgörande, men loppet i Montreal tog en helt annan vändning.

Kommentar?

– Jag hade trott att McLaren skulle behöva säkerhetsbilen för att kunna slå Red Bull, men det behövdes inte. Det såg ut att vara upplagt för Vettel och Webber, men det var första gången vi såg att Red Bull inte orkade oavsett förutsättningar för bilarna. Sedan var jag förvånad över att det blev så många depåstopp, men däcken höll ju inte.

Felipe Massa var inblandad i flera incidenter under loppet, vad tycker du om hans insats?

– I starten blev han klämd mellan Button och Liuzzi och sedan fortsatte det strula. Men Massa gillar inte såna här banor, han behöver gott om plats. Sedan har han ofta svårt att komma tillbaka om han råkar ut för såna här saker som i starten. Det är den stora skillnaden mellan honom och Alonso, Alonso bara skakar av sig sånt och kör vidare.

Vad var det bästa ögonblicket under racet?

– Det var nog fajten mellan Alonso och Hamilton när de var på väg ut ur depån. Det var snyggt jobbat att de inte krockade. Alonso är en jäkla fajter och han kan göra saker med den där bilen som få andra kan.

Vad var det värsta ögonblicket under tävlingen?

– Det fanns två. Det första är att se Kamui Kobayashi, han startade på 17:e plats och körde upp sig till tia. Men sedan i sin iver att ta fler positioner kör han av i den sista chikanen. Hade han bara varit lite kall hade han kunnat göra ett bra resultat, men det är så typiskt honom.

Vad var det andra?

– Det är att se Schumacher harva runt. Det är inte värdigt. Han har en sådan enorm meritlista. Jag har så klart högt ställda förväntningar, men att se honom så här är bara tråkigt. Han är inte grym längre. I och för sig skulle väl alla förare ha problem med den bilen, men jag undrar om han inte ifrågasätter varför han gjorde comeback nu.

ARTIKELN HANDLAR OM