”Vi borde ha fått ut mer”

Red Bull-teamet hängde
inte alls med i Montreal

Foto: AFP, Reuters
Mark Webber och Sebastian Vettel hade svårt att hävda sig på banan i Montreal.
SPORTBLADET

Vad har hänt med Red Bull?

– Vi borde ha kunnat få ut mer än så, säger Mark Webber.

I Kanada var det för första gången inte en av Red Bulls bilar i pole position. Ändå var teamet positivt efter kvalet där förarna var tvåa och trea, men Mark Webber tvingades tillbaka fem platser i starten på grund av att han bytte växellåda.

Det betyder att han startade som sjua och hade svårt att göra någonting mer än vad han gjorde.

– Plats fem var max vad jag kunde få ut. Jag hade inga problem med tillförlitligheten och jag fick kämpa mig tillbaka efter en tuff start. Poängen för plats fem är inte så illa, säger Mark Webber som nu förlorade ledningen i VM.

Webber tabelltrea

Efter Kanadas GP är han trea i mästerskapet.

– Vi borde ha gjort en bättre helg, säger han.

Hans teamkollega Sebastian Vettel var fyra i mål och tysken var besviken. Hans strategi fungerade inte alls.

– I början gick allt bra, vi gjorde helt rätt och väntade ut situationen och hade fri fart. Jag gick in i depån som etta, men kom ut som fyra och det förstörde racet, säger tysken enligt RTL och han var överraskad över att McLaren som hade kvalat med de mjuka däcken gick så bra.

Tappade vid depåstopp

– Vi körde en kort stint eftersom vi var överraskade över att de andra var så nära oss trots problemen i början. Om vi hade stannat senare kanske avståndet hade varit större och dessutom tappade vi positioner, det var absolut inte bra, säger Sebastian Vettel som vill se loppet en gång till för att ta reda på varför han förlorade så många placeringar i depån.

– Det var nyckeln till racet. Vi visste att vi var snabbare än de andra med mindre bensin ombord, men under två varv satt jag fast i trafiken och då tappade jag direkt sex sekunder. Då kunde jag glömma prispallen.

Sebastian Vettel skyller det på Adrian Sutil, Force Indias förare hade blå flagg, men fajtades med Williams Nico Hülkenberg och släppte inte förbi Vettel.

– Visst slogs han om en placering, men jag kämpade för pallen och det förstörde han, säger Vettel som efter racet frågade sin landsman om han saknade backspeglar:

– Jag var bredvid honom två gånger, men han stängde igen dörren. Han menade det inte, men det var surt för mig.

Dessutom hade Vettel tekniska problem, teamet har ännu inte meddelat vad det berodde på.