”Han tror han är en superstjärna”

Adrian Sutil kritiserar Sebastian Vettel

Foto: AP, AFP
Sebastian Vettel tyckte att Adrian Sutil inte släppte fram honom fort nog under Kanadas GP. Nu ger Sutil svar på tal.
SPORTBLADET

Nu får Sebastian Vettel kritik.

Av sina egna landsmän.

– Han tror han är en superstjärna, säger Adrian Sutil.

Den tyske Red Bullföraren har haft en tuff säsong med ett antal tekniska problem och efter racet i Kanada, där han var fyra, gnällde han över Force Indias Adrian Sutil. Han frågade helt enkelt sin landsman efter loppet om Force Indias bilar saknar backspeglar:

– Visst slogs han om en placering, men jag kämpade för pallen och det förstörde han, förklarade Vettel sin ilska för RTL.

”Han måste ta det lugnt”

Nu får han svar på tal av Adrian Sutil:

– Han hoppar på alla och tror att han är en superstjärna. Ibland måste han också ta det lite lugnt. Jag kämpade om en placering om den sista poängen. Det var fyra fem bilar efter varandra som skulle om och problemet som jag ser det var verkligen de blå flaggorna, säger Adrian Sutil till Auto, Motor und Sport.

– De fungerade inte alls. I tio varv fick jag blå flaggor för en förare som jag fajtades med om en placering. Till slut vet du inte vad det är som gäller. Så jag blev överraskad när det plötsligt var en Red Bull bakom mig, jag släppte förbi honom och sedan kom Alguersuari. Som jag ser det så släppte jag honom direkt, förklarar Sutil.