Massa har gått med på att vara nummer två

Rykten om specialklausul i nya kontraktet med Ferrari

Foto: AP
Felipe Massa sågas hårt av sin chef.
SPORTBLADET

Felipe Massa har skrivit på för Ferrari till och med 2012.

Men nu går ryktet att kontraktet har en ”Barrichello-klausul”.

Först gick snacket om att antingen Mark Webber eller Robert Kubica kunde vara aktuella för att ta Massas plats i Ferraristallet. Men det italienska teamet valde ändå att knyta upp brasilianaren för två säsonger till.

– Jag är stolt över att få fortsätta arbeta med det team som jag ser som min andra familj, sade Massa när kontraktet var klart.

Men hittills har det varit en något trög säsong för Felipe Massa. Brasilianaren har inte mäktat med att utmana Fernando Alonso om vem som är snabbast i teamet, i Kanada hade Massa ett stökigt race med flera incidenter.

Specialklausul

Och nu går ryktena om att Massa ska ha en så kallad ”Barrichello-klausul” i sitt kontrakt. Termen hänvisar till perioden då Rubens Barrichello fick spela andrafiolen i Ferrari under Michael Schumachers glansdagar. Enligt den schweiziska tidningen Motorsport Aktuell ska Massa ha gått med på att vara andreförare i teamet när han skrev på för två år till med Ferrari.

Enligt Aktuell Motorsport har Massa valt att svara på ryktena om ”Barrichello-klausulen” med ordet ”struntprat”, medan Fernando Alonso inte alls vill kommentera saken.