Red Bull slår tillbaka

Christian Horner anser att teamet är väl förberett

Foto: AP
Rebb Bulls Mark Webber med Christian Horner.
SPORTBLADET

Nu ska Red Bull slå tillbaka.

Med en nyhet.

– Vi är i bra form, säger teamchef Christian Horner.

Efter missen i Kanada där Mark Webber förlorade ledningen i mästerskapet så är nu Red Bull riktigt heta inför Europas GP som avgörs i Valencia, Spanien den kommande helgen.

F-duct för Red Bull

Dit kommer teamet med en ny skorstenslösning (F-duct) en sådan lösning som McLaren har haft under säsongen och som gjort dem snabbare på rakorna. Red Bull har arbetat länge på sin version och väljer alltså att testa den i midsommarhelgen.

– Det är fortfarande långt kvar av det här mästerskapet, säger Christian Horner till Autosport inför den nionde av säsongens nitton tävlingar.

– Vi kan ta med oss mycket positivt i från racet i Kanada. Förra året var vi inte alls bra på banor som Valencia och Monza och det är banor som är rätt lika banan i Montreal. Alltså kan vi nu hålla jämna steg med McLaren och Mercedes på banor som de brukar vara starka på. Våra tekniker har lyckats få till många fullträffar på kort tid vid flera tidigare tillfällen.

”Vi är i bra form”

Christian Horner är övertygad om att teamet kan hänga med McLaren, Ferrari och Mercedes i deras utveckling. Ferrari kommer med en B-version av sin bil till Spanien, en bil som testades inom ramen av vad som är tillåtet i samband med filminspelningar under förra veckan.

Italienarnas nya bil ska enligt uppgifter i italiensk press ha många likheter med Red Bull och den ska göra Ferrari mellan tre och fyra tiondelar snabbare per varv.

– Men vi är i bra form. Vi har en lång väg att gå, men teamet arbetar verkligen som en bra enhet. Det är underbart att se hur killarna lyckas komma med förbättringar på bilen lopp efter lopp, säger Christian Horner.

ARTIKELN HANDLAR OM