Mercedeschefen tror fortfarande på seger

”Skillnaden mellan att vinna och förlora är mycket liten”

Foto: AP
Ross Brawn samtala med Michael Schumacher. Brawn tror att Mercedes fortfarande har chans att vinna i lopp år.
SPORTBLADET

Mercedes har som bäst varit trea i år. Ryktena har gått att teamet redan börjat satsa på nästa års bil, men Ross Brawn har inte gett upp tanken på en seger i år.

– Skillnaden mellan att vinna och förlora är mycket liten, säger han till totalf1.com

Nico Rosberg har två pallplatser så här långt, medan Michael Schumacher som bäst varit fyra har haft lite svårare att övertyga.

Brawn är positiv

Men Ross Brawn ser inte slaget förlorat – än.

– Med det nya poängsystemet har vi fortfarande kontakt med täten i mästerskapet och vi fortsätter våra ansträngningar för att bli mer konkurrenskraftiga, säger Brawn till totalf1.com.

– Vi har ett antal av nyckelfunktionerna på bilen rätt, men skillnaden mellan att vinna och förlora är mycket liten. Vi måste minska det där glappet, säger Mercedeschefen.

Han hoppas också att de uppdateringar man kommer med ska ge förarna ett lyft och han tror att banan i Valencia ska passa Mercedesbilarna.

– Banan har långa rakor med långsamma kurvor och det passar oss.

Ny bana för Schumacher

För Michael Schumacher blir det upp till bevis igen, 41-åringen har aldrig kört i Valencia. F1-cirkusen har bara tävlat på banan sedan 2008 och då hade Schumacher lagt av.

– Jag har alltid varit bra på att anpassa mig till nya situationer och jag tror att jag kommer att göra det i Valencia också. Jag gillar att ta mig an nya utmaningar som den här och ha utförliga diskussioner med ingenjörerna, säger Michael Schumacher till totalf1.com.