Ferraris värvning oroar inte McLaren

McLarens ingenjör
Pat Fry har gått till Ferrari

Foto: AP
McLaren har tappat en av sina främsta ingenjörer, Pat Fry, som har gått till Ferrari.
SPORTBLADET

Ferrari gjorde en kupp och värvade McLarens rutinerade chefsingenjör Pat Fry.

Men det är inget som oroar McLarens ingenjör Paddy Lowe.

– Jag blir inte direkt jätterädd, säger han.

Pat Fry hade jobbat för McLaren i åtta år när han i maj månad plötsligt sa upp sitt kontrakt med omedelbar verkan. Nyligen blev det officiellt att han i stället har skrivit på för ärkerivalen Ferrari. Fry börjar jobba i Maranello den 1 juli, och nu försöker McLaren tona ner den uppmärksammade och tunga prestigeförlusten som Frys flytt till Ferrari innebär.

”Inte rädd”

– Ferrari är sedan länge en av våra rivaler. Jag tror att han kommer att göra ett bra jobb där. Men det är inte så att jag blir direkt jätterädd. Det är inte ”åh, kära nån, Pat tar med sig all vår kunskap till dem”. Teamet är starkt rakt över ändå, säger ingenjören Paddy Lowe enligt Autosport.

Lowe betonar att han är glad att hans förre medarbetare har hittat en ny utmaning och att flytten kan öppna vägen för andra ingenjörer att klättra på karriärstegen.

– Pat har inget emot att jag säger det här: När en förändring sker är det en möjlighet för teamet att utvecklas, vilket du behöver för att bibehålla den långsiktiga kvaliteten. Det här är en bra möjlighet för nästa generation, säger Paddy Lowe.