Besk seger för Red Bull

Vettel vann – men Webber var involverad i tuff krasch

Foto: AFP, Viasat Motor
Sebastian Vettel (till vänster) kunde sträcka armarna mot skyn efter segern medan Mark Webber (till höger) fick sig en otäck luftfärd.
SPORTBLADET

Det var blandade känslor hos Red Bull-teamet efter F1-racet i Valencia.

Sebastian Vettel övertygade och tog en komfortabel seger.

Men stallkompisen Mark Webber voltade efter en otäck krasch med Heikki Kovalainen – en krasch som kunde slutat riktigt illa.

Sebastian Vettel ledde från start till mål och körde mycket stabilt. Det var egentligen bara i starten som han var hotad på allvar, då Lewis Hamilton pressade hårt. Tysken vann till slut loppet före Hamilton och Jenson Button.

– Underbart! Jag vill tacka varenda en i teamet för en fantastisk insats i dag, säger Vettel i samband med målgången.

Webber körde på Lotusen

Men det gick inte lika bra för den andre Red Bull-föraren Mark Webber, som startade som nummer två.

Under det tionde varvet kom han för nära Heikki Kovalainen och körde rakt in i baken på finländaren. Webbers bil flög upp i luften, voltade och dundrade in i däckbarriären i hög fart. Men australiensaren kunde för egen maskin ta sig ur den mosade bilen och var enligt teamet ”okej” efteråt.

– Jag försvarade bara mig själv och tror att han körde in i mig, säger Kovalainen som också klarade sig oskadd.

– Jag mår bra och jag är väldigt glad över att Mark också mår bra. Det borde inte ha hänt, men det hände ändå. Jag tror att Mark blev överraskad av hur tidigt jag tvingades bromsa. Nu måste vi analysera situationen och se om vi kan lära oss något av det inträffade, säger Kovalainen enligt BBC.

Både Kovalainen och Webber tvingades bryta loppet.