”Trodde att jag var tvungen att passera”

Hamilton om sin omkörning av säkerhetsbilen

SPORTBLADET

McLaren fortsätter att imponera och har greppet om VM-titeln.

Lewis Hamilton knep andraplatsen bakom Vettel efter den omdiskuterade omkörningen av säkerhetsbilen.

– Jag trodde att jag var tvungen att passera den, säger engelsmannen.

Foto: AFP
Lewis Hamilton leder VM efter sin andraplats i Valencia.

Hamilton, som är känd för att inte dra sig för att göra en fuling på banan, fick svidande kritik av Fernando Alonso efter F1-loppet i Valencia för sin omkörning av säkerhetsbilen.

”Vet inte vad som hände”

Enligt spanjoren var det anledningen till att Hamilton slutade tvåa medan han själv, som inte körde om säkerhetsbilen, rullade in på en medioker niondeplats. På presskonferensen gav McLaren-stjärnan sin syn på incidenten.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag såg att jag hade säkerhetsbilen jämsides och trodde att jag var tvungen att passera den. Det var allt.

Hamilton fick ett drive trough-straff och körde som en galning för att öka avståndet till Kamui Kobayashi, som låg på tredje plats. Han tog in på Sebastian Vettel och bilarna stötte ihop.

– Han gav mig utrymme men jag touchade honom och bröt frontvingen. Teamet gjorde ett bra jobb när de bytte ut vingen och skiftade däcken. Efter det fick jag mycket bättre fart, men det var omöjligt att köra om ”Seb” på den här banan.

Två på pallen

Hamiltons stallkompis Jenson Button kom trea. En lyckad dag för McLaren, alltså.

– Vi har jobbat så hårt och var väl värda det här resultatet i dag. Det är väldigt, väldigt positivt att leda VM, säger Lewis Hamilton.