”Silverstone blir avgörande för oss”

McLarens prövning för att se om de kan nå Red Bull

Martin Whitmarsh kramar om Jenson Button efter Buttons vinst i Kina.
SPORTBLADET

Nästa anhalt för F1-cirkusen är Silverstonebanan. McLarens chef Martin Whitmarsh anser att det blir det verkliga testet som avgör om McLaren kan klå Red Bull i kampen om VM-titeln.

– Om vi kan konkurrera här har vi en god chans att vinna både förar- och märkesmästerskapen, säger Whitmarsh till autosport.com

Till racet på Silverstone den 9-11 juli kommer McLaren bland annat med en uppdaterad diffuser och hoppet är stort att teamet ska kunna vara ännu snabbare.

Red Bull vann i fjol

Förra året dominerade Red Bull på Silverstone, Vettel och Webber tog en dubbelseger och McLarenchefen Martin Whitmarsh anser att loppet om två veckor blir avgörande.

– Det är ett viktigt race för oss. Vi måste vara konkurrenskraftiga om vi ska slå Red Bull i år. Om vi kan konkurrera här har vi en god chans att vinna både förar- och märkesmästerskapen, säger han till autosport.com.

Inför Valencia var McLaren osäkra på var de stod, eftersom så många team aviserat att de uppgraderat sina bilar.

Bra resultat i Valencia

– Vi visste inte vad de andra skulle komma med, men på fredagen kunde man se många uppdateringar. Att bli tvåa och trea i loppet, var ett bra resultat för oss, fortsätter Whitmarsh.

McLarenchefen har gott hopp inför återstoden av säsongen.

– Jag tror att vi har något bättre racefart än Red Bull, det har vi visat flera gånger redan. Just nu leder vi båda mästerskapen och att ha en bra uppdatering till nästa lopp gör att det ser bra ut inför resten av säsongen.