Robert Kubica vill ha garantier av Renault

Vill veta om stallet har råd att slåss om VM-titeln

Foto: Mark Baker, AP
Robert Kubica har tagit två pallplatser för Renault i år. Nu förhandlar han om nytt kontrakt.
SPORTBLADET

Robert Kubica har guldsits. Han trivs i Renaultteamet, men även andra stall har visat intresse för polacken.

Nu förhandlar han om om nytt avtal och det kan bli ett flerårskontrakt med Renault – om stallet garanterar att de har råd med en titelsatsning.

Robert Kubica diskuterar framtiden med Renault. Enligt autosport.com är polacken ute efter garantier på att stallet har pengar nog för att kunna utmana de stora stallen i kampen om en VM-titel. Och då kan det bli aktuellt med ett flerårskontrakt i stället för ettårsavtal.

Ny sponsor kan vara på väg

Något som kan bädda för en långsatsning, enligt autosport.com, är att Renault sägs vara på väg att signera ett stort spornsorkontrakt med MasterCard. Det skulle betyda ett stort ekonomiskt uppsving för stallet.

Autosport skriver också att Renault är så säkra på att kunna knyta kreditkortsbolaget till sig att teamägaren Gerard Lopez till och med börjat tala om att fråga Kimi Räikkkönen om finländaren har lust att återvända till Formel 1 och köra för Renault.

Men Räikkönen är än så länge ett högst oskrivet kort i F1-sammanhang, enligt Renaults Eric Bouiller är den viktigaste uppgiften att behålla Robert Kubica.

– Vi vill absolut ha honom och nu är det upp till oss att visa att vi har pengar för en ambitiös VM-satsning. Om vi kan göra det är jag säker på att Kubica stannar. Men vill han själv inte det så går han ju, det är inte svårare än så, säger Bouiller till autosport.com.

Efterfrågad Kubica

Men Renault är inte ensamma i jakten på Kubicas signatur. Polacken har tidigare kopplats ihop med både Mercedes och Ferrari.

– Robert är en av de främst rankade förarna och eftersom hans kontrakt går ut i år så har han blivit attraktiv. Det är helt normalt, säger Eric Bouiller.