Mark Webber ska ta över Vettels chassi

Australiern får teamkamratens bil efter kraschen i Valencia

Foto: AP
Det är det här chassit som Sebastian Vettel använde i Monaco som Mark Webber ska ta över.
SPORTBLADET

Mark Webber får ett chassi av Sebastian Vettel lagom till helgens tävling på Silverstone.

När Mark Webber kraschade i Valencia blev bilen inte fullständigt skrotad. Den har reparerats, men Red Bull har beslutat att göraa chassi nummer fyra till ett reservchassi resten av säsongen, skriver autosport.com.

I stället kommer Webber att få ta över ett av Sebastian Vettels chassin. Han får överta chassi nummer tre – som Vettel övergav efter loppet i Monaco eftersom han inte gillade chassit.

Vettel har också bytt chassi

Enligt autosport.com uppges Vettel ha känt att något var fel med bilen efter Monacoloppet och han bytte därför till chassi nummer två som han använt i Turkiets GP.

– Det var något som inte kändes rätt, det var bra på söndagen i Monaco, men vi bestämde oss att byta för att se om vi kunde hitta något och vi hittade en del saker som inte var som de skulle, säger Vettel till autosport.com.

Red Bull-teamet har reparerat chassit och nu är det alltså Webber som får ta över det.

”Respekt åt båda hållen”

Att Webber skulle hysa något agg till sin teamkamrat efter deras hårda fajter under säsongen avfärdar han.

– Det finns klar respekt åt båda hållen och vi driver teamet framåt. Det är mycket som står på spel och vi pushar varandra att vara framgångsrika. Men om han skulle falla i havet och vara på väg att drunkna så skulle jag rädda honom – det är inte så att jag hatar honom. Det är en tävlingsinriktad rivalitet, säger Webber till autosport.com.