”Våra uppdateringar måste fungera i helgen”

McLaren känner pressen att prestera på Silverstone

Foto: AP
Lewis Hamilton och Jenson Button mötte pressen inför GP-loppet på Silverstone där McLaren presenterar sin nya diffuser.
SPORTBLADET

McLaren kommer till Silverstone med ett paket med uppdateringar. Den största förändringen är den nya diffusern.

– Vi måste få de nya komponenterna att fungera i helgen, säger Lewis Hamilton vid en presskonferens.

Både Jenson Button och Lewis Hamilton känner pressen, uppdateringarna måste fungera om de ska hänga med i titeljakten, skriver autosport.com.

Ny diffuser

– I förra racet var det flera bilar som hade nya delar, de flesta med den här diffusern som Red Bull introducerade vid säsongsstarten. Det har jobbat med sina uppdateringar och de är ett race före oss, sade Jenson Button under en presskonferens med Santander som sponsrar helgens GP-tävling.

Men på Silverstone räcker det inte bara med nya grejer för McLaren.

– Vi behöver prestanda i bilen om vi ska kunna utmana Red Bull och de andra teamen. Att uppdatera bilen handlar inte bara om att sätta dit grejerna och köra fort. Det är inte alltid det funkar på en gång. Vi måste arbeta med den nya balansen i bilen och det är en utmaning, säger Button.

Hektisk helg

– Det går inte att ge bort ett race i år, du måste hela tiden vara med och slåss i täten, så det är viktigt att allt fungerar i helgen, fortsätter Button.

McLarenteamet kommer att få mycket att göra under fredagen och lördagens träningstillfällen.

– Vi har inte haft så mycket tid att testa uppdteringarna, så vi måste göra en hel del justeringar på bilen och hur vi ska köra för att få ut mesta möjliga. Uppdateringarna ger inte alltid det som du förväntat, så vi får se vad som fungerar, säger Lewis Hamilton.