Ferrari: ”En seger före uppehållet är ett måste”

Ferrari måste slå tillbaka

SPORTBLADET

Efter att ha inlett säsongen med en seger har det gått tyngre för Ferraristallet. Teamet har inte förmått upprepa inledningssegern, men nu är en vinst nödvändig.

– Det är ett måste för mästerskapet och motvationen, säger Stefano Domenicali i en intervju på Ferraris webbplats.

Foto: AP
Stefano Domenicali peppar Felipe Massa. Pressen på Ferrari att vinna ökar om de ska hänga med i VM-fajten.

Ferrari ligger trea i teammästerskapet och Fernando Alonso är bara femma i förarmästerskapet efter nio av de nitton deltävlingarna. Alonso har sjutton poäng upp till trean Sebastian Vettel och 29 poäng till ledande Lewis Hamilton.

Tre lopp innan uppehållet

Inget resultat som glädjer scuderian. Nu väntar GP-loppen på Silverstone, Hockenheim och i Budapest i snabb följd innan det är dags för sommaruppehåll i tre veckor. I en intervju för Ferraris webbplats säger teamchefen Stefano Domenicali att en seger i något av dessa tre lopp är nödvändigt.

– Det är ett måste för mästerskapet och motivationen. Jag tror att det är en nyckel att få det resultat som vårt team förtjänar innan uppehållet.

Fler uppdateringar kommer

Ferrari kom med en ny diffuser till Valencia och fler uppdateringar är att vänta.

– Vi tog ett ganska stort steg i Valencia och vi kommer att göra en till, men mindre uppdatering, till Silverstone. Det handlar om fram- och bakvingen, säger Domenicali enligt autosport.com.

Nya komponenter väntar också inför loppen på Hockenheim och i Budapest. Sedan är det inte klart om det blir fler nyheter.

– Vi vet att vi inte fick de resultat vi önskade i de två senaste racen. Farten fanns, men det gick inte vår väg. Även om Silverstone inte är en bana där vi har kört bra förut så ser vi verkligen fram emot att åka dit och se vad vi kan göra där, säger Stefano Domenicali.