Schumacher ger upp VM-titeln

Fokuserar på nästa år

SPORTBLADET

Michael Schumacher ger upp.

- Jag behöver inte fundera på VM-titeln längre, säger han.

Istället gäller full fokus på 2011.

När Michael Schumacher kom tillbaka så pratade han och Mercedes direkt om VM-titeln. Men verkligheten var en annan och i Valencia senast var han 15:e man i mål, det är hans sämsta resultat någonsin i F1 - bortsett från alla gånger han tvingats bryta lopp.

- Att bilen inte är någon vinnarbil märkte vi redan efter vintertesterna. Efter ett par lopp såg man att det gick åt det hållet att det skulle bli svårt för oss att vinna VM, säger Michael Schumacher till bland annat Motorsporttotal och Auto, motor und Sport.

- Jag funderar inte längre över VM-guldet. Det är orealistiskt när man ser på hur många poäng som jag samlat ihop. Istället försöker vi lära oss så mycket som möjligt och ta med oss så mycket kunskap som möjligt in i nästa säsong. Jag är enormt motiverad inför det uppdraget och jag kan bara upprepa det som jag redan sagt: Jag har upplevt många olika situationer under min karriär. Ni behöver inte vara oroliga, jag lider inte på något sätt och det kommer inte att påverka min motivation. Absolut inte.

"Är frustrerande"

Mercedes har haft enorma problem med däcken under året och enligt Michael Schumacher var det ingenting under vintertesterna som tydde på att de skulle ha så stora problem med gummit under säsongen. Tyska Bild påpekar att Mercedes har en gammal simulator, jämfört med Red Bull och McLaren som är ledande när det gäller den biten, och att det skulle vara en av anledningarna till att tyskarna inte lyckas.

- Det är ett känt problem, citeras Ross Brawn av tidningen och Michael Schumacher säger i den tidigare nämnda intervjun:

- Vi är överraskade över att däcken är en så stor gåta för oss.

Inför racet i England hoppas tysken på ett betydligt bättre resultat än i Spanien senast.

Självklart är det frustrerande, du är övertygad om att du har något bra på gång och sedan kör alla förbi dig, säger den sjufaldige världsmästaren.

- Men jag hoppas att vi kan vara på samma ställe i helgen som vi var i Kanada.