Så ska Red Bull stoppas

”Nya” bilen ska få McLaren att vinna igen

1 av 2
SPORTBLADET

Silverstone presenterar en ny bana.

Och teamen flera nyheter.

– Det ligger mycket arbete framför oss fram till kvalet, säger världsmästaren Jenson Button.

Buttons McLaren kör på hemmaplan när F1 gästar Storbritannien och det kommer med en enorm uppdatering av bilen. Stallet har en ny diffusor och det har flyttat på avgasröret, något som Red Bull gjorde redan till Europaupptakten i Barcelona i maj.

Utmanar Red Bull

Tanken är att McLaren som leder VM dubbelt därmed ska kunna ut-mana Red Bull som vann i Valencia senast.

Men under fredagens träningar såg det allt annat än lovande ut, Red Bull dominerade igen.

– Vi har testat de nya delarna och jag har känslan av att vi har tagit ett steg framåt jämfört med det senaste racet, banan påminner om den i Barcelona och där var vi en sekund bakom Red Bull, det tror jag inte att vi är här, säger Lewis Hamilton till internationell media.

Ferrari gör också framsteg

Till racet i Valencia presenterade Mercedes, Renault och Ferrari sina versioner av Red Bulls bakdel och till helgens race kommer Ferrari med den andra av sina tre planerade uppdateringar. Under gårdagen testade båda förarna att köra med och utan skorstenslösningen (F-ducts som ökar topphastigheten på rakorna) och båda kommer att använda sig av det. Teamet kunde dessutom konkurrera med Red Bull och var snabbast i den andra sektorn.

– Vi arbetar intensivt med utvecklingen av bilen och det går att se vilka framsteg som vi gör. De nya delar som vi tagit med hit fungerar riktigt bra och nu är det dags för dem att vara med i racet också, säger Felipe Massa i ett pressmeddelande.

Mercedes säger själva att de löst de temperaturproblem som det hade i Valencia och Williams har nu

F-ducts på båda bilarna, Virgin har presenterat en uppdatering och

Lotus kommer nu med en sista större förändring på bilen innan det börjar koncentrera sig helt på 2011.