Allt gick emot Alonso

Bestraffning fick Ferrariföraren att tappa värdefulla placeringar

Foto: AFP
Det mesta gick emot Fernando Alonso på Silverstone.
SPORTBLADET

Ferrari hoppades på en pallplats.

Fernando Alonso startade i andra led – men det blev ett lopp att glömma.

Spanjoren Fernando Alonso var kvalets stora överraskning och han startade från position tre, men han fick ett tufft lopp. Tävlingsledningen bestraffade honom med en extra vända i depån sedan han, enligt deras mening, kört om Robert Kubica på ett felaktigt sätt.

Alonso rasade i fältet

Men när han skulle ta straffet kom säkerhetsbilen ut på banan och han var tvungen att vänta ut den innan han kunde köra igenom depån en extra gång. Det gjorde att han föll tillbaka i fältet.

Dessutom skadade han ett däck när han skulle köra om Vitantonio Liuzzi i slutet av loppet. och han tvingades i depå för att byta. Av drömmen om prispallen blev det en 14:e placering.

– Jag accepterar allt vad tävlingsledningen gör, de är domarna, säger Alonso i en kommentar till spansk tv.

Spanjoren var rätt lugn i intervjuerna efter racet, detta trots att straffet var hårt och han nu är 47 poäng bakom VM-ledaren Lewis Hamilton, McLaren.

– Detta är bara den första hälften av säsongen, alla poäng som vi förlorat i den första delen har vi tappat för att vi inte har arbetat så bra som de andra har gjort, säger han.

– Nu ska vi försöka att jobba bättre än de andra och ta än poäng mer än vad de gör. Säsongen är lång och vi kommer inte att ge upp.