Kris i Red Bullstallet

Webber ångrar att han förlängde kontraktet

Foto: AFP
Mark Webber gav inte efter en millimeter när han snuvade stallkamraten Sebastian Vettel på starten. Och det var ett sammanbitet grattis som Vettel gav Webber efter loppet.
SPORTBLADET

Krisen i Red Bull blir allt djupare.

Nu ångrar Mark Webber att han förlängde sitt kontrakt.

– Jag hade aldrig skrivit på om jag trott att man skulle bete sig så, säger han.

Mark Webber vann F1-racet på Silverstone, detta trots att han tvingades ge bort sin nya frontvinge till teamkompisen Sebastian Vettel inför kvalet. Vettel tog pole och Webber startade som tvåa. Australiern avgjorde loppet när han var först in i den första kurvan samtidigt som tysken drabbades av en punktering och förlorade mark – i loppet och i mästerskapet.

– Inte illa för en andreförare, sa Webber till teamet på radion när han korsade mållinjen och det var en tydlig markering.

Irriterad på stallet

Australiern som nu är trea i VM, placeringen före tysken, är fortfarande irriterad på teamet.

– De var en special situation och det var första gången vi bara hade en del. Men jag hade aldrig förlängt kontraktet om jag trott att man skulle bete sig så, jag var besviken. Vi får se hur det blir i framtiden, säger han.

– Ärligt talat, sådant får inte hända och jag var inte för beslutet. Det var några förare som erbjöd mig sina frontvingar under förarparaden, men jag sa att jag skulle behålla min. Seb erbjöd mig aldrig sin.

Nytt krismöte

Enligt Mark Webber ska teamet nu ha ytterligare ett krismöte, det andra sedan de båda förarna körde i hop i ledningen av Turkiets GP för någon månad sedan.

– Det är självklart att jag inte var lycklig efter det som hände och jag är övertygad om att vi kommer att ha ett par ordentliga samtal om det som hände, säger Mark Webber.

Sebastian Vettel däremot vill inte kommentera teamkompisens utspel eller den kommentar som Webber lämnade över radion:

- Jag har min uppfattning om det och den behåller jag för mig, säger han till RTL och till Motorsportmagazin säger han:

– Om man analyserar allt som sägs och allt som inte sägs så finns det alltid någonting. För mig är det enda som är viktigt att visar respekt för varandra både på och utanför banan. Om Mark anser att han är nummer två så är det okej för mig.