”Vingbytet gjorde segern ännu sötare”

Förarbråket i Red Bull
långt i från över

Foto: Getty Images
Mark Webber firar sin seger på Silverstone.
SPORTBLADET

Red Bullbråket är långt i från över.

I stället öser Mark Webber på med ännu mer:

– Vingbytet gjorde bara att segern smakade ännu sötare, säger han.

Australiern har absolut inte glömt bort att han tvingades ge bort sin vinge till Sebastian Vettel inför kvalet i lördags och det verkar som om det råder iskyla i teamet.

Ljuv seger

Webber har redan klargjort att han aldrig hade förlängt kontraktet om han vetat hur han skulle bli behandlad på Silverstone och nu säger han:

– Jag har ingen aning om skillnaden mellan oss var större eller inte på grund av framvingen, men situationen var långtifrån ideal och det gjorde definitivt att segern smakade ännu sötare, skriver Webber på sin webbplats.

Christian Horner, teamchef hos Red Bull, har försökt att tona ner händelsen och han har påpekat att Webber tidigare har fått nya delar först när de varit lättare eftersom han väger tio kilo mer än tysken. Men Horners strategi har inte lyckats något vidare, i stället har bråket dominerat mediernas rapportering efter racet på Silverstone.

”Koncentrerar mig på mig själv”

– Jag koncentrerar mig på mig själv, det gör han också skulle jag tro, säger Sebastian Vettel till tyska medier.

– Efter det som hänt har folk olika uppfattningar. Jag har min och jag har mina erfarenheter med mig i bagaget. Ibland lär man känna folk betydligt bättre efter sådana händelser eftersom man ser deras verkliga jag. Jag tror att jag har lärt mig min läxa.

Mark Webber dominerade racet på Silverstone sedan han satsat allt på att köra om sin teamkompis i den första kurvan och lyckats med det.