”Vitalij Petrov har sin framtid i egna händer”

Renault är nöjda
med sin nykomling

SPORTBLADET

Robert Kubica skrev nyligen ett tvåårskontrakt med Renault. Men runt hans stallkamrat Vitalij Petrov har ryktena surrat, det har talats om att Kimi Räikkönen skulle vara aktuell för att ta hans plats.

Men nu går Renault ut och försvarar Petrov.

– Vi är inte besvikna, han är den klart bäste rookien, säger teamchefen Eric Bouiller till autosport.com.

Foto: AP
Renault är nöjda med sin rookie Vitalij Petrov och vill gärna ha kvar honom.

Vitalij Petrov har ettårskontrakt med Renault och ryktena har bubblat kring vad som ska ske i stallet nästa säsong.

Många rykten om Petrov

Robert Kubica stannar hos teamet till och med 2012, polacken skrev nyligen på tvåårskontraktet och uppges vara mycket nöjd med teamet.

Rykten har placerat Kimi Räikkönen bredvid Kubica, men enligt Renaults chef Eric Bouiller är det inte aktuellt att flytta på ryssen.

– Han har sin framtid i egna händer. Vi är inte besvikna, han är den klart bäste rookien, säger Bouiller till autosport.com.

Behöver bli jämnare

Det som krävs av ryssen är att han höjer sin lägstanivå.

– Petrov har gjort ett riktigt bra jobb, men han saknar jämnheten för att kunna ta de poäng han förtjänar. För oss är det nödvändigt att båda bilarna tar poäng, och den här situationen har naturligtvis skapat rykten om Petrovs plats i teamet, förklarar Bouiller.

– Men vi är verkligen glada att ha honom i teamet och vi försöker göra allt vi kan för att hjälpa honom att ta det sista steget, säger Eric Bouiller.

Just nu är Renault femma i märkesmästerskapet, stallet har 89 poäng. Det är 37 poäng upp till fyran Mercedes. Robert Kubica har tagit 83 av stallets poäng medan Vitalij Petrov har plockat 6. Ryssens bästa placering hittills är sjundeplatsen i Kinas GP.

ARTIKELN HANDLAR OM