”Slöseri med tid att inte låta mig köra”

Barrichello trivs
i Williamsbilen

Foto: AFP
Rubens Barrichello blev femma på Silverstone.
SPORTBLADET

Rubens Barrichello gick från framgångsrika Brawn till Williams inför den här säsongen. Efter en trög start har det lossnat allt mer för brasilianaren som är säker på att han blir kvar hos teamet.

– Det vore det naturligaste, säger han till autosport.com.

Rubens Barrichellos kontrakt med Williams går ut efter den här säsongen. Men brasilianaren är säker på att han blir kvar i teamet.

– Jag har inte signerat något kontrakt än, men jag talar inte med någon annan. Att stanna vore det mest naturliga, säger han till autosport.com.

Tror på nytt kontrakt

Barrichello hoppas kunna lösa situationen före sommaruppehållet.

– Just nu är det nästan slöseri med tid att inte låta mig köra bilen. När det gäller fart så presterar jag bättre än någonsin och jag tror att min positiva känsla bidrar till förändringen, säger Barrichello som varit fyra och femma i de två senaste loppen.

Trots att han ännu inte vunnit någor race i år har Barrichello lyckats behålla tilltron till bilen och teamet och nu verkar det betala sig.

Små ändringar

– Det krävs inga stora förändringar för att vi ska börja vinna. Vi behöver förbättra motorn och aerodynamiken lite. Det handlar om att ändra bilen så vi får mer downforce i vissa lägen, säger Barrichello som tror att Williams kan få fram en vinnarbil till nästa år.

– Allt kan hända. I fjol var det ingen som trodde att Brawn skulle vara ett vinnande team. Men det är de små detaljerna som gör det, säger brasilianaren.