Webber ber om ursäkt

Teambråket kan vara över

SPORTBLADET

Är Red Bulls teambråk över?

Mark Webber har bett om ursäkt.

– Min kommentar var ett uttryck för australiensisk sarkasm, säger han.

Foto: Getty Images
Mark Webber har gått ut med en ursäkt efter bråket om framvingen på Silverstone.

När Mark Webber korsat mållinjen på Silverstone släppte allt och på teamradion sa han:

– Inte illa för en andreförare.

Han var irriterad för att Sebastian Vettel fått den enda nya framvingen till kvalet och tog pole. Webber själv startade som tvåa, men lyckade manövrera ut Vettel i den första kurvan och vann sedan loppet i suverän stil. Därefter lät han känslorna tala och han meddelade för pressen att han aldrig hade förlängt sitt kontrakt om han vetat hur saker och ting skulle skötas i teamet.

Ber om ursäkt

Men nu gör han en rejäl vändning och efter ännu ett samtal med teamchef Christian Horner så ber Webber nu om ursäkt. I ett uttalande skriver han:

– Även på söndagen var jag besviken över det som hände på lördagen, men det har bara med att göra att jag, precis som alla andra förare, vill lyckas. Sebastian fick den nya framvingen och jag fick inte en tillräckligt bra förklaring till det under lördagen, säger Webber.

– Självklart vet jag om att teamet bara har resurser att hjälpa en förare så måste det prioritera den förare som har flest poäng. Efter helgen har vi träffats i fabriken och rensat luften och om det nu skulle vara så, vilket är högst otroligt, att vi kommer i en liknande situation igen så ska den förare med flest poäng prioriteras.

”Borde diskuterats internt”

Inför racet på Silverstone var Sebastian Vettel trea i VM, men efter racet har Mark Webber tagit över den positionen. Efter racet sa både Vettel och den förre Red Bullföraren David Coulthard, som numera är rådgivare åt teamet, att ärenden som detta bör diskuteras internt.

– Självklart säger man saker i stridens hetta som man i efterhand inser att man inte borde ha sagt. Inom F1 är det en enorm press och en väldigt hård konkurrens, precis som inom andra grenar så är man fylld av adrenalin och känslorna kokar. Min kommentar efter racet var ett uttryck av australiensisk sarkasm – visat från sin bästa eller sämsta sida – så som var och en vill se det, förklarar Webber.

– Men ni kan vara säkra på att jag gladde mig enormt under hjälmen, det är fantastiskt att få vinna ett av de viktigaste racen i F1-kalendern och Red Bulls hemmalopp. Jag bor bara 40 minuter i från banan och Storbritannien och Buckinghamshire har varit mitt hem de senaste 15 åren. Därför är loppet på Silverstone något väldigt speciellt.

Webber betonar också att han inte har några som helst problem med Red Bulls teamchef Christian Horner.

– Vi känner varandra sedan många år, vi är vänner och har respekt för varandra även när det gäller andra områden som vårt GP3-team och intresset att utveckla unga talanger.

Australiern påpekar även att han har respekt för Sebastian Vettel.

Nästa race körs på Hockenheim om lite mer än en vecka, det är Sebastian Vettels hemmaplan. Han är uppvuxen i Heppenheim, inte alls lång i från den tyska banan.

ARTIKELN HANDLAR OM