Webber ångrar sig

”Jag borde ha hållit tyst”

Foto: AP
Mark Webber ångrar sin frispråkighet i bråket om framvingen.
SPORTBLADET

Mark Webber ångrar sitt uttalande.

Men utesluter inte att det kan bli mer problem inom stallet.

– Vi kör båda i toppen, vem vet, det kan bli än mer spänt mellan oss.

Efter racet på Silverstone har F1 i stort sett bara handlat om en enda sak, bråket hos Red Bull sedan Mark Webber skar mållinjen och sa:

– Det är inte illa för en andreförare.

Sur över vingbytet

Han var rejält sur för att Sebastian Vettel som förstört sin nya framvige under träningen fick ta över australierns vinge till kvalet och dessutom tog Vettel pole position.

– Det var ett meddelande till mitt team, säger Webber till Daily Mail.

– Invändningen att jag borde ha hållit tyst är helt okej att ha. Jag borde inte ha sagt något, men det gjorde jag. Jag försökte att vara ärlig, öppen och uppriktig mot mig själv och mot alla andra.

Men i efterhand så kan Webber förstå varför teamet tog det beslut som man gjorde och han har också accepterat det:

– På lördagen blev jag förbannad, det var första gången som vi bara hade en enda ny del. Det var ett tufft och svårt beslut och jag blev besviken. Men faktum är att sakerna kommer att gå motsatt väg i framtiden, även om det är svårt för folk att tro det så är det så. Han fick delen eftersom han låg före mig i VM-tabellen, men nu ligger jag före honom så...det är logiskt.

Trivs i teamet

Mark Webber säger även att han och Sebastian Vettel inte har några problem med varandra och dementerar ryktet att det skulle finans en skiljevägg i depån. Han påtalar också att ha trivs i teamet och inte funderar över att bryta det kontrakt som han nyligen förlängde.

– Seb och jag är väl inte bästa vänner, men det är knappast någon ovanlighet med tanke på att vi kämpar mot samma mål, säger Mark Webber till tidningen.

– Vi kör båda i toppen, vem vet, det kan bli än mer spänt mellan oss framöver.

Samtidigt påtalade han återigen att Sebastian Vettel inte gjort något fel utan gratulerat honom efter segern.