Ny teknik ska hjälpa Michael Schumacher

Mercedes har uppdaterat diffusern och sin F-duct

Foto: AP
Mercedes har uppdaterat sin bil till helgens lopp på Hockenhiem och tror på en pallplats.
SPORTBLADET

Gubben ger sig inte.

Mercedes och Michael Schumacher satsar på en pallplats på Hockenheim.

Med hjälp av ny teknik.

För första gången sedan 1954 ska Mercedes nu köra med ett eget team på tysk mark. Då var det på Nürburgring och Juan Manuel Fangio vann med sin W196.

Nu är det Michael Schumacher och Nico Rosberg som ska försvara färgerna.

Ny diffuser

Och de gör det med en rejäl uppdatering av bilen. En ny diffuser och ny F-duct (skorstenslösningen som McLaren kom på inför säsongen) finns bland nyheterna.

– Till Hockenheim kommer vi med nya versioner av båda systemen, bekräftar Ross Brawn.

– Sedan får vi se hur de fungerar. Självklart är vi positiva, men vi såg på McLaren som tvingades ta bort sina nyheter.

Det brittiska teamet hade en ny diffuser på Silverstone, men efter träningen på fredagen tvingades de att ta bort systemet eftersom de inte fick det att fungera. Nu kommer det att testas i Tyskland i stället.

Hoppas på pallen

Mercedes har sedan racet i Valencia haft en kopia av den diffuser som Red Bull nått så mycket framgång med. Konceptet kan låta enkelt - när föraren trycker ner gasen så strömmar avgaserna snabbare på diffusern vilket ger mer downforce - men det är som så mycket annat när det gäller F1 och teknik väldigt komplicerat.

– Vi har uppdateringar till alla racen och inför Hockenheim har vi arbetat väldigt hårt och vi hoppas att vi kan omsätta det på banan, säger Michael Schumacher.

– Jag är optimistisk, i de senaste två racen så har vi upptäckt fel som vi gjort eller vi har löst missförstånd som vi har haft. Jag tror att vi har fått ordning på det och nu åker vi till Hockenheim för att förhoppningsvis stå på prispallen.

ARTIKELN HANDLAR OM