McLaren ger diffusern en ny chans i helgen

Testar den på nytt
på Hockenheim

Foto: AP
Jenson Button körde upp sig från fjortonde plats till fyra på Silverstone.
SPORTBLADET

Red Bull anses ha den bästa bilen.

Men det är McLaren som leder VM.

– Vi har kapacitet att vinna, säger teamchef Martin Whitmarsh.

Lewis Hamilton leder VM före den regerande mästaren Jenson Button.

Båda kör för McLaren, ett team som inte alls varit lika framgångsrika under kvalet som Red Bull.

Men som däremot visat sig vara tillförlitligt och kört hem poäng.

Button imponerade senast

Bland annat imponerade Jenson Button på Silverstone senast där han kvalade in som 14:e man och klagade över problem med bilen och sedan körde upp sig till plats fyra.

Inför det racet hade McLaren en ny diffuser på bilen under fredagen, men efter två träningspass plockades den bort. Nu, till Tysklands GP, ska den testas igen.

– Det var ett stort intresse för vår diffuser och den körde vi med under fredagen, men varken under lördagen eller söndagen. Jag är rätt så övertygad om att vi kommer att ha den på bilen på fredag och att vi även kommer att köra med den under kvalet och racet. Numera får man inte testa och därför är fredagen vår testdag och jag tror att vi tog rätt beslut när vi bestämde oss för att inte använda den under helgen på Silverstone. Vi har jobbat hårt med den och det arbetet fortsätter nu, säger Martin Whitmarsh till Motorsporttotal.

– Kan den ge oss en tiondel är det mycket i formel 1. På Silverstone hade vi ungefär 20 nyheter, och vi hade sju på bilen, men alla pratade bara om en sak. Den kunde man se, men det ar bara en komponent. Det handlar om summan av alla nya komponenter.

Bättre under race än under kval

Det största problemet som teamet står inför är hur man ska lyckas komma åt Red Bull under kvalen. Det österrikiska teamet har tagit pole i nio av tio race.

– Det finns massor att arbeta med, framförallt måste bilen bli snabbare. Vi måste kunna attackera Red Bull under kvalet, generellt sett så håller vi vår position bättre under racet. Detta dels för att vi varit snabbare än de andra men också för att vi har arbetat bättre. Vi måste jobba vidare som team och se till att bilen är tillförlitlig och båda våra förare måste fortsätta att arbeta tillsammans. Det är det som krävs, men självklart kan det vara så att någonting inte går som det ska, även om jag inte utgår i från det. Jag kan inte säga att det inte blir någon konflikt mellan våra förare, det vore fel, men de har en stor respekt för varandra och försöker att nå våra gemensamma mål, säger Martin Whitmarsh.

Att vinna två VM-titlar.