”Schumachers comeback var ett misstag”

Legendaren Moss kritisk

SPORTBLADET

Efter sju VM-titlar och en tung comeback är Michael Schumacher tillbaka på hemmaplan.

Men han får hård kritik - av en legendar:

– Han är inte värd sju titlar, säger Stirling Moss.

Britten, som av många anses vara den bäste föraren som aldrig vunnit ett VM, är mycket kritisk till Michael Schumachers comeback i Mercedes.

– Det var ett misstag, säger Moss som under sina åtta år i F1 aldrig var sämre än trea i VM.

– Han har sju VM-titlar han kan bara förlora, han kan inte vinna något mer. Om han vinner en åttonde titel så ändrar det inte så mycket, sex, sju titlar var tillräckligt. Hans motståndare har blivit bättre och därför tror jag att det var ett misstag att komma tillbaka. Han har ett bra rykte, men jag är rädd att han förstör det.

68 pole positions

Under sin första karriär, den mellan 1991 och 2006 tog Michael Schumacher sju VM-titlar med två olika team, han vann 91 lopp och tog 68 pole positions. Han har nu alla de mest prestigefyllda rekorden och de är mycket svåra att slå.

Men sedan han kom tillbaka har han kört tio lopp och utan att nå prispallen en enda gång.

– Jag har slagit vad med min hustru om att han inte står på pallen den här säsongen. Han har tappat ansiktet, han har gjort ett stort misstag, säger 80-årige Moss till Motorsporttotal.

Britten anser att Schumacher har haft för dåliga teamkollegor tidigare, men i år har Nico Rosberg slagit den nu 41-årige mästaren klart.

– Vi har aldrig fått veta hur bra Michael egentligen varit, han har aldrig haft en stallkompis som kunnat mäta sig med honom. Jag tycker inte att han är värd sju titlar, även om han är en fantastisk förare, säger Stirling Moss.

– När du är den snabbaste föraren i världen så ska ingen slå dig.

Siktar på VM-titeln 2011

Michael Schumacher själv har gett upp årets säsong och satsar allt mot 2011, då han vill bli världsmästare för åttonde gången.

– Det är mitt mål och jag arbetar stenhårt mot det, säger Schumi som vunnit på Hockenheim vid fyra tillfällen.

– Det är tydligt att vårt paket inte är tillräckligt bra för att kunna vinna i år. Men vi kämpar med de förutsättningar som vi har och det vore fantastiskt att ta en pallplats här inför alla våra fans.

Tysklands GP avgörs i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM