”För Ferrari går teamet alltid före individen”

Ferrarichefen Luca di Montezemolo försvarar stallordern

Foto: AP
Luca di montezemolo tillsammans med Fernando Alonso och Felipe Massa. Ferrarichefen försvarar teamordern med orden att stallet alltid kommer först.
SPORTBLADET

Ferraris chef försvarar stallordern.

– Det är dags att sluta hyckla, säger Luca di Montezemolo.

Fortfarande är det Ferraris teamorder på Hockenheim som diskuteras i F1-världen och nu blandar sig Ferraris president Luca di Montezemolo i debatten.

”Teamet kommer först”

På teamets webbplats förklarar han:

– Jag kan bara understryka det som jag alltid har sagt att. Våra förare vet absolut vad som gäller och vad de måste rätta sig efter, när man kör för Ferrari kommer alltid teamet före individen, säger han.

– Så var det redan på Nuvolaris tid och jag var med om det när jag var sportchef när Niki Lauda körde. Och inte bara då. Det är dags att sluta hyckla. Även om jag kan förstå att många gärna hade sett att våra förare hade kört varandra av banan, men det gäller naturligtvis varken för mig eller våra fans.

Glad över dubbeln

För honom är dubbelsegern betydligt viktigare än diskussionen om stallorderns vara eller inte vara.

– Jag är enormt glad över att våra fans har fått se hur två Ferraribilar dominerat loppet från start till mål. Det kan vi tacka alla de människor för som aldrig har gett upp. Nu måste vi fortsätta att arbeta på samma sätt så att vi kan konkurrera på alla banor som vi kör under sensommaren och hösten. Alonso och Massa har gjort ett fantastiskt jobb och gett allt under hela helgen.

Nästa lopp körs i Ungern till helgen, sedan väntar en månads semester.

ARTIKELN HANDLAR OM