Amerikansk F1-bana växer fram i Austin

Banan ska byggas
nära stadens flygplats

Tavo Hellmund och Bernie Ecclestone pratar om den nya banan i Austin.
SPORTBLADET

Formel 1 är tillbaka i USA, 2012 ska det tävlas i Austin, Texas. Nu börjar bygget av banan att bli allt mer konkret.

I det rödmarkerade området ska F1-banan i Austin, Texas byggas.

Nu har arrangörerna av den amerikanska GP-tävlingen avslöjat var banan ska byggas. Det blir sydost om Austin, i närheten av flygplatsen i ett område som tidigare kallats Wandering Creek.

Banan nära flygplatsen

– Jag ville vara säker på att vi skulle välja den bästa platsen som har de rätta kommunikationerna. Vi har jobbat med att hitta rätt plats i cirka ett och ett halvt år, säger promotorn Tavo Hellmund, till autosport.com.

En av finansiärerna som kommer att backa upp projektet är affärsmannen Red McCombs som har ett stort sportintresse och har ägt både amerikanska fotbollslag och basketlag.

– Storleken på en F1-tävling är som att vara värd för Super Bowl och det kommer att ge stor ekonomisk vinst för Austin, San Antonio och hela Texas. Att ta Formel 1 tillbaka till USA är en unik möjlighet och en händelse som vilken stad i världen som helst skulle vilja ha, säger Red McCombs till autosport.com.

Tror det bli klart i tid

McCombs har talat med Bernie Ecclestone som var nyfiken på om amerikanerna ska hinna bygga färdigt anläggningen till 2012.

– Jag sa till Bernie, kom ihåg att vi pratar om att göra det här i Texas, vi pratar inte om att göra det någon annanstans. Vi har det ryktet att vi klarar av det, säger Red McCombs.