Jenson Button ber Schumi om ursäkt

”Jag utvecklade en bil
som inte passar honom”

Foto: AP, AFP
Jenson Button ville gärna ha bilen understyrd, medan Michael Schumacher gillar överstyrda bilar.
SPORTBLADET

Jenson Button ber om ursäkt.

Han tar på sig Michael Schumachers misslyckande.

– Bilen utvecklades under min tid i teamet, säger den regerande världsmästaren.

I fjol var Jenson Button och Brawn säsongens överraskning, men britten flyttade till McLaren och hans efterträdare Michael Schumacher har haft en riktigt tung säsong. Tysken pratade om VM-guld, men ligger nu nia i VM och har redan bestämt sig för att satsa på nästa säsong.

Han har helt enkelt inte hittat rätt i bilen.

Bilen understyr

Det tar Jenson Button på sig:

– Michael Schumacher vill ha en bil som överstyr och som följer honom direkt, säger Button till tyska Sport Bild. Men Mercedesen understyr extremt mycket. Det har alltid varit så i det teamet eftersom jag gärna vill ha det så.

Button körde för nuvarande Mercedesteamet i många år, när det hete BAR, Honda och sedan även Brawn. Han har haft ett stort inflytande i utvecklingen av bilen, medan Schumacher kom in väldigt sent i bilden.

– Beslutet om hans comeback kom riktigt sent. Den grundläggande karaktären på den aktuella Mercedesen var klar redan långt innan han skrev på, säger Jenson Button som menar att man inte ska dra några förhastade slutsatser inför nästa säsong.

”Bör inte döma ut honom än”

– Man bör inte döma honom förrän efter nästa säsong när han själv har kunnat sätta sin prägel på bilen.

I år har den sjufaldige världsmästaren blivit frånåkt av sin teamkollega Nico Rosberg och Schumacher har inte varit i närheten av prispallen, men Jenson Button räknar med att den sjufaldige världsmästaren kommer att vara tillbaka i betydligt bättre slag nästa säsong.

– Det är bara en tidsfråga till dess att han är med och slåss om segrar igen. Senast 2011 k kommer vi att se den gamle Michael igen.