Vettel: ”Jag satt och sov”

Sumpade segern
vid omstarten

SPORTBLADET

Sebastian Vettel missade omstarten – och segern.

– Jag fattade ingenting, säger han.

– Men jag satt och sov.

Foto: AFP
Sebastian Vettel var inte glad efter den missade segern.

När säkerhetsbilen försvann från banan var Mark Webber, Red Bull med direkt.

Det var inte hans teamkollega, Sebastian Vettel. Tysken hängde inte med utan tappade mark och fick sedan ett straff för att han lämnade för mycket avstånd till föraren framför.

”Jag sov lite”

Det gjorde att tävlingsledningen tvingade honom att köra igenom depån en extra gång.

– Jag blev inkallad till depån väldigt sent och hann precis in. Sedan såg jag ett ganska enkelt race framför mig, men jag satt väl och sov lite inför omstarten. Jag litade för mycket på radion och väntade på en instruktion. Jag såg inte ljusen utan var säker på att säkerhetsbilen skulle vara ute ett varv till. Mark låg nära så jag lämnade avstånd och värmde upp däcken, sedan insåg jag i sista kurvan att säkerhetsbilen var på väg in och jag tappade massor med tid de första varven och det var inte alls så som jag hade planerat det, säger Sebastian Vettel som var mycket irriterad och frustrerad.

”Förstod ingenting”

– Under racet så förstod jag ingenting och jag gör det inte riktigt nu heller. Det är en enorm otur och jag är väldigt besviken. Det hade varit en söndagstur för oss att ta en dubbelseger, men jag hamnade bakom Fernando och Ferrarin är snabbare än oss på rakorna så jag kom inte om.

Sebastian Vettel var trea i mål och är trea i VM. Detta var tredje gången på fyra race som han inte lyckats vinna i från första startposition.