Nu ber Schumacher Barrichello om ursäkt

”Funktionärerna har rätt – manövern var för hård”

Foto: AP, AFP
Michael Schumacher ber Rubens Barrichello om ursäkt för sin tuffa stängning.
SPORTBLADET

Efter att ha blivit straffad med tio platsers nerflyttning på gridden till nästa lopp ber Michael Schumacher nu om ursäkt för sin tuffa stängning av Rubens Barrichello.

– Manövern var för hård, skriver Schumacher på sin webbplats.

Efter incidenten i Ungern där Michael Schumacher och Rubens Barrichello så när körde ihop, då tysken vägrade ge plats åt Barrichello, har känslorna svallat.

Nerflyttad tio platser på Spa

Schumacher blev straffad med tio platsers nerflyttning i nästa lopp på Spa den 29 augusti, men Barrichello deklarerade att han inte skulle tala med Schumacher om händelsen eftersom ”det inte skulle förändra någonting”.

– Du vet hur Michael är, om man talar med honom kommer han alltid att känna att han har rätt, säger Barrichello till autosport.com.

– Om vi hade slagit i varandra, så tror jag att han hade flippat över och hamnat rakt i muren. Så det var nog en större fara för honom. Men jag kunde inte ha flyttat mig mer till höger för där var ju muren. Jag är väldigt glad att jag är här och kan tala om saken, för det kunde ha slutat illa, säger Rubens Barrichello.

Williamsföraren anser att det var en av de värsta körningar han sett och att det måste ha varit gamla konflikter som fått Schumacher att sätta hårt mot hårt.

– Det är inget man förväntar sig av någon som är så erfaren. Han bär på nåt från det förflutna, säger Rubens Barrichello till autosport.com.

Mercedesstallets chef Ross Brawn gick ut och försvarade Schumachers körning.

– Jag tror int ett ögonblick att Michael försökte sätta Rubens i muren – men han försökte hindra honom att passera på innern där han såg att han själv skulle vara sårbar. Men till slut gav han honom tillräckligt med utrymme. Sedan kan man diskutera marginalen, säger Brawn till autosport.com.

På frågan om det var gammalt groll mellan de forna teamkamraterna som låg bakom manövern, så nekade Brawn.

– Inte från Michaels sida. Jag vet att Rubens har kommenterat deras gemensamma historia, men Michael har inte sagt något alls om det. Det är uppenbart att det är något som finns främst i Rubens tankar.

Ber om ursäkt

Och Schumacher som direkt efter racet inte tyckte att han gjort något fel, har nu bett Barrichello om ursäkt.

– Efter att jag såg incidenten med Rubens igen, så måste jag säga att funktionärerna gjorde rätt i sin bedömning. Manövern mot honom var för hård. Jag ville naturligtvis göra det svårt för honom att passera, men jag försökte inte sätta honom i fara med min manöver. Om han känner att jag gjorde det, så ber jag om ursäkt, det var inte min avsikt, säger Schumacher på sin webbplats.