Schumachers stora problem – däcken

Ross Brawn: ”De passar
inte Michaels körstil”

SPORTBLADET

Det är framdäcken som ställer till det för Michael Schumacher.

– De är mycket märkliga och Michael har inte listat ut hur han ska utnyttja dem bäst, säger Ross Brawn till autosport.com

Foto: AP
Ross Brawn menar att Schumacher har svårt att få sin körstil att gå ihop med däcken.

Mercedesbasen Ross Brawn anser att Michael Schumachers körstil inte går ihop med Bridgestonedäcken. Det kan vara den främsta orsaken till att 41-åringen inte har presterat så bra, enligt Brawn.

– De här däcken är mycket märkliga, de har en tendens att förstöras väldigt fort när det gäller greppet och jag tror att det är där vi inte har behärskat situationen. Vi har inte hittat något bra sätt att utnyttja dem, förklarar han för autosport.com.

Svårt att utnyttja däcken

Gummiblandningen är annorlunda i år och Brawn erkänner att den har varit svår att bemästra för Mercedes.

– Nico som följt utvecklingen är mycket skicklig i att använda däcken, medan Michael inte har listat ut hur han ska utnyttja dem bäst. På de banor där däcken inte har så stor betydelse klarar han sig bra, men på andra banor är det värre, säger Brawn till autosport.com.

– Michaels talang är en aggressiv körstil i en bil som ligger på gränsen när det gäller stabiliteten. Jag tycker inte att de här däcken belönar ett sådant körsätt, så det blir intressant att se vad Pirelli kommer med nästa år, säger Ross Brawn.

Däcken som används i år har udda egenskaper, menar Mercedeschefen.

– Man lägger mycket vikt på det och ändå ger det inte mer grepp, det är väldigt ovanligt för ett däck. Normalt sett slits de en del, men det blir sällan helt utslitet som de här. Jag tror inte att Pirelli försöker skapa sådana däck, jag tror inte ens att de vet hur man gör, säger Ross Brawn.