”Orolig – men vi kan inte göra någonting”

Lewis Hamilton är orolig för att utvecklingen stannar under semestern

Foto: AP
Nu är det semester och F1-teamens fabriker kommer att vara stängda i två veckor. Det gör Lewis Hamilton nervös – McLaren behöver uppdatera sina bilar till nästa lopp.
SPORTBLADET

Han längtar efter semestern – men är rädd att teamet inte kan konkurrera i Belgien.

– Jag är orolig, men vi kan inte göra någonting, säger Lewis Hamilton.

Foto: AP
Lewis Hamilton är orolig för att McLaren halkar efter Red Bull och Ferrari.

Britten ledde VM fram till och med förra helgen när Mark Webber, Red Bull, vann i Ungern.

Nu är det semester fram till och med den sista helgen i augusti när F1 kör på Spa.

Stängt i fabriken

Fram till dess måste även fabrikerna vara stängda i två veckor och det oroar den före detta världsmästaren:

– Jag är orolig, men vi kan inte göra någonting, jag måste med andra ord koncentrera mig på det jag har och göra det bästa jobbet som jag kan. Mer kan jag inte göra, säger Lewis Hamilton till Autosport.

– Alla stänger och de (Red Bull och Ferrari) har ett bra utgångsläge och de har redan en bra bil. De kommer tillbaka med samma bil medan vi hade behövt förbättra vår.

I Ungern tvingades Hamilton bryta med ett tekniskt fel för andra gången den här säsongen och han är besviken.

– Självklart men det måste jag lämna bakom mig, säger han till Motorsport magazin.

– Men jag vet att vi kommer att vara ännu bättre under de sista sju racen eftersom vi har en mycket lovande utveckling av bilen på gång. Redan tidigare har vi hämtat ut allt ur bilen och jag är övertygad om att vi klarar av att göra det igen. Så som VM ser ut, med tanke på att det är så jämnt, är det bra med en paus nu. Vi kan fortsätta på samma sätt som vi startade säsongen, det är öppet och det skiljer egentligen ingenting mellan toppteamen. Det är enormt spännande.

Bra inledning

Han är nöjd med inledningen av säsongen. Efter 12 lopp ligger han tvåa, fyra poäng bakom ledaren Webber. McLarenkollegan Jenson Button är fyra i VM, tio poäng bakom Hamilton.

– Jag är nöjd med det som vi presterat och vi har en bra grund för fajten om VM-titeln. Det som komma skall kommer också att bestämma var titeln hamnar. McLaren har varit i den här situationen tidigare och vi vet hur man vinner. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att vara i bra form när kampen om mästerskapet går vidare, säger Lewis Hamilton.

– Men egentligen kan jag knappt bärga mig, jag önskar att vi skulle köra på Spa nästa vecka.