”Två normala lopp – så är vi med igen”

Fernando Alonso har fortfarande chans på titeln

Foto: Darko Vojinovic, AP
Fernando Alonso är 20 poäng efter ledande Mark Webber. Men Alonso tror att han snart är ifatt.
SPORTBLADET

Bara femma i VM.

Men nu kommer Ferrari och Fernando Alonso:

– Vi behöver bara två normala lopp för att vara med i täten igen, säger han.

Fernando Alonso och Ferrari har länge legat lite bakom Red Bull och McLaren i VM-toppen, men de senaste två racen har de börjat hitta tillbaka.

Och avancerat.

20 poäng efter Webber

Nu är Alonso femma i VM men det skiljer bara 20 poäng till VM-ledaren Mark Webber.

– Vi kommer att ha ett par nya delar på bilen i Spa och jag hoppas att det gör oss ännu bättre. De andra kommer också att ha förbättringar och det betyder att vi måste jobba betydligt bättre och utveckla oss ännu bättre och snabbare än alla andra, säger den dubble världsmästaren till teamets egen webbplats.

– Vi behöver bara två normala lopp för att vara med i toppfajten igen. Precis som tidigare har vi en bit upp till dem sett till VM-tabellen och det är naturligtvis bättre att leda. Men jag är övertygad om att i slutet av året, då menar jag de sista två tre loppen så kommer vi att vara betydligt närmare toppen än vad vi är nu.

När det gäller sina konkurrenter tror han inte på Red Bull med VM-ledaren Mark Webber och trean Sebastian Vettel.

– Det är svårt att säga vilka som är våra tuffaste konkurrenter. Vi är väldigt jämna, kanske står det mellan Hamilton, Button och mig själv, säger spanjoren och ger sig själv 50 procents chans att han tar titeln.

Lugn i slutfasen

– Vi har alla redan vunnit titeln och kommer att vara något mer lugna i slutfasen eftersom vi redan upplevt hur det är att vinna en titel.

Nästa F1-lopp körs på Spa den sista helgen i augusti och den 8 september tar FIA upp frågan med Ferraris förbjudna teamorder på Hockenheim.

– Vi förare och ingenjörerna har bara en uppgift, att koncentrera oss på bilen och vårt jobb, säger Fernando Alonso.

ARTIKELN HANDLAR OM